Turk Time
DOLAR
49,3671 ▲ %0.13
EURO
55,2782 ▲ %0.4
ALTIN
6638,5450 ▲ %0.39
BIST-100
12242,14 ▲ %0.75
PETROL
102,8700 ▼ %0
BONO
39,5700 ▲ %0.3
ISTANBUL
BUGÜN
15/19°
ISTANBUL
YARIN
15/18°

Sumud'a saldırıya protesto

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail ordusunun Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na saldırısı protesto edildi.

  • Son Güncelleme:
Sumud'a saldırıya protesto

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Odenplan Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarının derhal durdurulmasını talep ederken İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı ve aktivistlere kötü muamelesine tepki gösterildi.

Gösteriye katılan İsveçli aktivist Sigyn Meder, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yapılan işkenceleri Batı dünyasının seyrettiğini söyledi.

İsrail hapishanelerinden salıverilen filo üyelerinin durumuna işaret eden Meder, yaşananların insanlık dışı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"KORKUNÇ BİR DURUM"

"İsrail hapishanelerinden salıverilenlerin durumunu görmek çok korkunç. Onlar, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan filonun üyeleriydi ancak İsrail onları uluslararası sularda durdurdu. İsrail hapishanelerinden çıkıp başlarından geçenleri anlatmaya başladıklarında uğradıkları işkenceleri, elleri arkadan bağlı şekilde nasıl diz çökmeye zorlandıklarını ve ne kadar korkunç muameleler gördüklerini söylüyorlar."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz