E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Süleyman Soylu'dan CHP'ye belgeli yanıt: Sizi daha zor duruma düşürüyor 

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'dan, İçişleri Bakanlığı döneminde İmamoğlu hakkında verilen kararı gündeme taşıyan CHP'ye yanıt gecikmedi. Soylu, CHP'nin iddialarına, "Savunmaya kalktığınız durum sizi daha zor duruma düşürüyor." sözleriyle yanıt verdi.

28.10.2025 - 11:57
Süleyman Soylu dan CHP ye belgeli yanıt: Sizi daha zor duruma düşürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu dün çevrimiçi toplandı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK'nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

CHP O KARARI GÜNDEME TAŞIDI
"Casusluk" soruşturmasına ilişkin konuşan Deniz Yücel,  Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde alınan kararı gündeme taşıdı.

Yücel şunları kaydetti:

"Burada dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı bir belge var, İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu soruşturma nedeniyle bakanlığın verdiği bir soruşturma izni verilmemesine dair bir karar var.

Diyor ki ‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun büyükşehir ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırma yapma yetkisi verilmesi ve veri tabanı ve altyapının kopyalanması için müfettiş yetkilendirmesine karşı kamuoyunda oluşan tepki Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan suç duyurusu ve idare mahkemesi nezdinde açılan dava ve İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen soruşturma üzerine geri adım atarak...’ Burada tabii ‘geri adım atarak’ ibaresini buraya sıkıştırmış ama devam ediyorum: ‘Bahsi geçen işlemi ihtas edildiği tarihten geçerli olmak üzere tüm neticeleriyle birlikte yürürlükten kaldırdığı, verilen emir kapsamında herhangi bir tabanı ve altyapının kopyalanmadığı ve denetim yapılmadığı’ diyor.
Neticede, ‘Mahkeme kararıyla da tevsik edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni verilmemesine’ dair bir karar veriliyor. Yani bu veri kopyalama iddiası, o dönemdeki İçişleri Bakanının kendi imzasıyla yazdığı belgeyle de tamamen çürütülmüş oluyor.

SOYLU'DAN YANIT GECİKMEDİ
İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'dan ise yanıt gecikmedi. Yücel'e X hesabından yanıt veren Soylu, "Her ihtimali düşünürdüm de; CHP olarak kendinizi savunmak için beni referans yapacağınızı aklıma hiç getirmezdim." dedi.

"SİYASETİNİZİ KİRLETMEYİN"

Soylu, Yücel'in iddialarına şu yanıtı verdi:

Her ihtimali düşünürdüm de; CHP olarak kendinizi savunmak için beni referans yapacağınızı aklıma hiç getirmezdim. Genç adamlarsınız… Siyasetinizi kirletmeyin. 2019 yerel seçimlerinde işbaşına gelen İBB Başkanı’nın, Mart–Haziran döneminde daha ilk günlerde, İBB verilerinin kanunsuz biçimde kopyalanması için yaptığı görevlendirme üzerine idari mahkemeye itiraz edilmiş; kanuna aykırı işlem o tarihte mahkemece durdurulmuştur."

"SİZİ DAHA ZOR DURUMA DÜŞÜRÜYOR"

Bunun üzerine İBB Başkanı, hukuksuz görevlendirmeyi geri çekmiş, iptal etmiş; konu ortadan kalktığı için İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı soruşturma da doğal olarak, konusu kalmadığından kapatılmıştır. Ayrıca bu tarihten sonra, unutmayınız; İBB’ye tekrar seçime kadar Bakanlık tarafından başkanvekili görevlendirilmiştir. Savunmaya kalktığınız durum sizi daha zor duruma düşürüyor. Çünkü bugünkü yargılamadan da anlaşılıyor ki, yargılama konusu işlemler (casusluk) haziran 2019 seçiminden sonra gerçekleşen işlemlerdir. Üzüntüm şudur: Aklını ve ahlakını yitirmiş tek merkezin, siyasetçileri dahil herkesi trol hâline getirme kabiliyetidir. Hepsi aşağıda belgeleriyle mevcuttur.

 

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat çeken araştırma: En beğenilen milletvekilleri belirlendi
MLS Araştırma’nın 28 ilde 20–25 Ekim 2025 tarihleri arasında 28 ilde 2 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Starmer imzaları attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Starmer, Eurofighter Typhoon ...
CHP'nin İstanbul'da yeni miting adresi netleşti
Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla ...
 
Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye mesajı: Bir eli silahta bir eli sandıkta olmaz
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz ...
İmamoğlu: Bu iftiralar üstümde durmaz!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cezaevinden ...
Dışişleri'nden Karadağ açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Karadağ’ın başkenti Podgorica’da meydana gelen bıçaklanma ...
 
Bakan Tunç'tan İmamoğlu açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı ...
DEM Parti'den açıklama: Sürecin birinci aşaması kapandı
PKK'nın Türkiye'den tamamen çekileceğini açıklamasının ardından bugün ...
Davutoğlu 'AK Parti' sorusuna yanıt verdi: Sembolik görevler istemem
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, NOW TV'de İlker Karagöz'ün ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
seçim
Kuzey Kore
1. Lig
Demba ba
Chloe Loughnan
uefa
Kayseri Erciyesspor
Melo
Kadir İnanır