SPK duyurdu: Üst sınır kaldırıldı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketlerin gerçekleştirdiği pay geri alımlarında geri alınan payların toplam bedeline ilişkin üst sınırın ikinci bir duyuruya kadar uygulanmamasına karar verdi.
- Son Güncelleme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketlerin pay geri alımlarında toplam bedele ilişkin uygulanan üst sınırın ikinci bir duyuruya kadar uygulanmamasına karar verdi.
SPK, pay geri alımlarına ilişkin ilke kararı yayımladı.
Kararda, ikinci bir duyuruya kadar pay geri alımlarında geri alınan payların toplam bedeline ilişkin üst sınırın uygulanmamasına karar verildiği bildirildi.
GERİ ALIM BEDELİNDEKİ SINIR UYGULANMAYACAK
Karara göre, Kurulun 19 Mart 2025 tarihli ve 16/531 sayılı i-SPK.22.9 İlke Kararı uyarınca gerçekleştirilecek pay geri alımlarında, Geri Alınan Paylar Tebliği'nin 9'uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan geri alınan payların toplam bedeline ilişkin üst sınır uygulanmayacak.
Yeni düzenleme, SPK tarafından ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar geçerli olacak.
PİYASALAR İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?
Uzmanlar, SPK’nın bu hamlesini şirketlerin hisse fiyatlarına ve Borsa İstanbul genelindeki likiditeye doğrudan destek sağlayan piyasa dostu bir adım olarak değerlendiriyor.
Karar sayesinde; hisse değeri piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle düşen veya şirket potansiyelinin altında kalan halka açık şirketler, herhangi bir yasal tavan sınırına takılmadan bilançolarından diledikleri tutarda kaynağı hisse geri alımı için kullanabilecek. Bu durumun, hisse fiyatlarındaki düşüşleri sınırlaması ve yatırımcı güvenini artırması bekleniyor.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...