E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sınırda göçmen alarmı: PÖH takviyesi! 

Taliban’dan kaçarak gelen Afganlara karşı sınır hattına, takviye olarak 750 Özel Harekat Polisi ve 500 güvenlik korucusu gönderildi.

20.07.2021 - 08:59
Sınırda göçmen alarmı: PÖH takviyesi!

ABD, 20 yıl sonra Afganistan’dan çekilirken Taliban, her gün yeni bölgeleri kontrol altına alıyor. Çekilmenin ardından iç savaş korkusuyla Afganistan’dan İran ve Pakistan yönünde göç dalgası başladı. Afganların İran’dan sonraki ikinci durağı ise Türkiye oldu. Son 2 ayda Türkiye’ye yoğun Afgan göçü başlarken, günde ortalama 1000 Afgan’ın sınırdan yasadışı geçiş yaptığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Taliban’dan kaçıp, sınırdan geçiş yapanların çoğunluğunu 16 ile 25 yaşları arasında erkeklerden oluştuğu, bir aylık yaya yaptıkları yolculuğun ardından Türkiye’ye ulaştıkları kaydedildi.

SINIRA PÖH TAKVİYESİ

İçişleri Bakanlığı Afgan göçüne karşı sınır illerini uyarırken, yeni önlemler de hayata geçirildi. Sınır hattının gerisinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve yasa dışı geçişlerin önüne geçilmesi için Van’a 750 Özel Harekât Polisi’nden (PÖH) oluşan 35 tim görevlendirildi.

Van-İran sınırında fiziki tedbirlerinin arttırılarak geçişlerin önlenmesi için 500 güvenlik korucusu bölgeye gönderildi. İHA’lar başta olmak üzere havadan keşif, gözetleme çalışmaları yapılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Van Gölü’nde konuşlandırılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter’dan “Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada tüm olup bitene rağmen göçü yönetmekte; ecdadımıza, komşuluğumuza, asil milletimize yakışanı yapmaktadır. Fitneye, fesata, düşmanlığa, fırsat vermeyeceğiz” dedi.

AFGANLAR 2. SIRADA

Türkiye'de Suriyelilerden sonra 500 bini aşan sayıyla en çok Afgan göçmen-sığınmacı bulunuyor. Çok sayıda göçmen-sığınmacı sınırda yakalanıyor. Resmi rakamlara göre 2016’da 174 bin 466, 2017’da yılında 175 bin 752, 2018’de 268 bin, 2019’da 454 bin 662, 2020’de 122 bin 302 ve 2021 yılının Temmuz ayına kadar 62 bin 687 göçmen-sığınmacı yakalandı. Son yıllarda en fazla yakalanan göçmenler ise Afganlar. Yakalanan Afganlar geri gönderme merkezlerine alınıyor. İşlemlerinden sonra ülkelerine gönderiliyor.

İRAN SINIRINA DUVAR

Terör, kaçakçılık ve yasadışı geçişleri önlemek için son yıllarda yeni önlem alınıyor. Sınır hattına belli bölgelerde duvar çekiliyor. İran ve Irak sınır hattının 54 kilometrelik Iğdır-İran sınırının tamamı, 84 kilometrelik Ağrı-İran sınırının 82 kilometresi ile 121 kilometrelik Hakkari-İran sınırının 13 kilometresinde olmak üzere inşa edilen 149 kilometrelik güvenlik duvarı ve devriye yolu tamamlandı. Türkiye’nin doğu sınırına 141 gözetleme ve 109 haberleşme kulesi, 85 komuta kontrol merkezi ile 329 kablosuz sensör seti kurulmasını öngören Elektro-Optik Kule Projesi’ne başlandı. Yüzde 90’ı biten Elektro-Optik Kuleleri’yle sınırda kesintisiz ve etkin gözetleme imkanı olacak. (HÜRRİYET)

ETİKETLER:
AFGAN , GÖÇMEN , TALİBAN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
 
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
döviz
Sağlık
Torku Konyaspor
ygs
Suudi Arabistan
ihracat
Çankaya Köşkü
Bütçe