Irak’ta hükümet, etkisini şiddetlendiren sıcaklara karşı resmi tatil önlemi aldı. Başkent Bağdat olmak üzere ülkenin özellikle güney ve orta kesimlerinde hava sıcaklığı 52 dereceye ulaşırken, Basra, Meysan, Zikar, Vasıt, Babil, Kerbela ve Divaniye’de devlet kurumlarında resmi tatil ilan edildi. Bazı illerde ise mesai saatlerini kısaltıldı.
Irak Meteoroloji Kurumu Sözcüsü Amir el-Cabiri, sıcak hava dalgasının salı gününe kadar devam edeceğini, ardından sıcaklıkların kademeli olarak düşmeye başlayacağını açıkladı.
Meteoroloji verilerine göre, ülkenin orta ve güney kesimlerindeki 10 ilde sıcaklık 50 ila 52 derece arasında seyrederken, kuzey illerinde bu değerlerin 44 ila 49 derece arasında değiştiği bildirildi.
ALTYAPI SICAKLARI KALDIRAMADI
Aşırı sıcaklıklar nedeniyle elektrik altyapısı yetersiz kalırken, birçok bölgede 16 saati bulan elektrik kesintileri yaşanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...