DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ruh haline bakarak Türkiye’yi artık yönetemeyeceğinin ortaya çıktığını ileri sürdü ve toplumun büyük kesiminin de böyle düşündüğünü öne sürdü. Almanya’da yaşayan yurttaşların inançları kullanılarak geçmişte holdingler kurulduğunu ve bunların batırıldığını hatırlatan Sezer, mağdur olan yurttaşların ise sorunlarının çözülmemesinden yakındı. Bu olaylar sonuçlanmadan, Deniz Feneri yolsuzluğunun gündeme geldiğini belirten Sezer, Başbakan Erdoğan’ın bu olayın üstünü örtme telaşı içinde olduğunu iddia etti.
Sezer parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sezer, CHP’den istifa ederek DSP’ye katılan eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay’a da parti rozeti taktı.
Türkiye’nin karışıkı bir süreçten geçtiğini belirten Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın her konuşmasında demokrasiden söz ettiğini ifade eden Sezer, "Demokrasiye, demokrasinin kurallarına bu arada basın özgürlüğüne tahammül edemediğini her vesileyle ortaya koymuş oluyor" dedi.
Almanya’da yaşanan Deniz Feneri yolsuzluğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSP Genel Başkanı Sezer, şunları söyledi:
"Bu olayın Türkiye boyutunun da olduğu çok açık. Sayın Başbakanın ortaya koyduğu tavır bir suçlunun telaşı, baskıyı, yıldırmayı bir yöntem olarak belirlemiş olan sayın Başbakan şimdi basının kendisine de dokunan bazı iddiaları ki çok açık toplumun önünde cereyan eden gelişmelerdir bu iddiaların kaynağı. İçine sindirememekle kalmıyor, daha önce toplumun tüm kesimlerini çeşitli yollarla, telefon dinleme, Maliye’yi kullanma gibi araçlarla baskı altına almaya çalışan Başbakan şimdide, tehditle ve şantajla basını baskı altına almaya çalışıyor. Bunun için de diyor ki, "Eğer yazarsanız şunları şunları, ben de başka şeyleri söylerim’ Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir durum. Yani söyleyeceğin sözler var ve bunlar suç ve sen susuyorsun. Öyleyse suç işliyorsun sayın Başbakan. Yok da tehdit ediyorsan gene suç işliyorsun. Var da tehdit aracı olarak bunu kullanıyorsan külliyen suç işliyorsun. Suçluluk telaşın da ruh haline vurmuş durumda."
Başbakanın ruh haline bakarak Türkiye’nin artık yönetemeyeceğinin ortaya çıktığını ileri süren DSP Lideri Sezer, toplumun büyük kesiminin de böyle düşündüğünü öne sürdü. Almanya’da yaşayan yurttaşların inançları kullanılarak geçmişte holdingler kurulduğunu ve bunların batırıldığını hatırlatan Sezer, mağdur olan yurttaşların ise sorunlarının çözülmemesinden yakındı. Bu olaylar sonuçlanmadan, Deniz Feneri yolsuzluğunun gündeme geldiğini belirten Sezer, Başbakan Erdoğan’ın bu olayın üstünü örtme telaşı içinde olduğunu iddia etti. Sezer şunları söyledi:
"Parasını kaptırmış, canı yananlara Almanya’da Başbakan o dönemde "Bana mı sorup para verdiniz’ demişti. Şimdi ona sorulmasa da onun adı belli yerlerde veya siyaset kurumunun adı belli yerlerde para toplamak için kullanılmış. Şimdi bu sorun henüz çözülmeden ortaya çıkmış olan Deniz Feneri konusu ortaya koydu ki, bu dönem AKP ile Türkiye’nin yönetildiği bu dönem yolsuzlukların da, baskının da, sansürün de en yoğun olarak uygulandığı dönem oldu."
Yaşanan son gelişmelerin Başbakan Erdoğan ve AKP için sonun başlangıcı olduğunu savunan Sezer, bu durumun AKP’lilere "ciddi bir travma" yaşattığını öne sürdü.
Sezer, basın toplantısında geçtiğimiz hafta CHP’den istifa eden eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay’a da "Yuvanıza hoş geldiniz" diyerek rozetini taktı. Sezer, "Yuva sözcüğünü lafın gelişi olarak söylemiyorum. Bu bina, DSP binaları, demokratik solcuların, demokratik solcularla birlikte tüm halkın binasıdır. Öyle devasa holding binalarını andıran, binalara vatandaş yaklaşmaya cesaret edemezken, biz bu küçücük sıcak yuvamızda halkla iç içeyiz. Halkla iç içe olmaya devam edeceğiz" dedi.
-BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN-
Toplantıda DSP Lideri Sezer gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sezer’e, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılacağı yönündeki haberler de hatırlatıldı. Sezer, zaman zaman Sarıgül’le görüştüklerini belirtirken, "Çokça katılım oluyor olacak. Sayın Tomonbay son derece önemli bir dönemeç. Şimdi isimleri konuşmam doğru olmaz. Türkiye’de siyasete katkı vermiş bir çok arkadaşımızla, bilim adamları, sivil toplumdan, toplumun her kesiminden, gençler ve kadınlarla görüşmeler içerisindeyiz. DSP’yi izlemeye devam etmek gerekir diye düşünüyorum" dedi.
-TOMANBAY BAYKAL’I ELEŞTİRDİ-
Toplantıda DSP’li Tomanbay da bir konuşma yaptı. 39 yıllık siyasi yaşantısının önemli bir dönüm noktasında bulunduğunu belirten Tomanbay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetimini eleştirdi. Parti değiştirme kararını kolay vermediğini belirten Tomanbay, şunları söyledi:
"Kendimi yuvada hissediyorum. Yıllar sonra gençlik kolları başkanlığını yaptığım eşsiz devlet adamımız, dürüstlüğü ve yurtseverliği ile hepimize örnek olmuş sayın Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in partisine gelmek ve ülkemizin içinde bulunduğu sorunlara üretilecek çözümlere katkıda bulunma şansını yakalamak büyük bir onur benim için. Bana bu onuru yaşama fırsatı verdiği için sayın Genel Başkanımız Zeki Sezer ve DSP’nin tüm değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum."
DSP’nin Türkiye siyasetinde "kutup yıldızı" olduğunu söyleyen Tomanbay, şöyle konuştu:
"Sayın Genel Başkanımız Zeki Sezer ve yönetiminin önümüzdeki günlerde ülkemizin gidişatından kaygı duyan tüm Atatürkçü, çağdaş ve demokratik güçleri bir araya getirme yönündeki iradelerinin ülkemizin genelinde hissedileceğine inanıyorum. Bu yeni siyasi anlayışı ve demokratik açılımı ülkemizin dirliği, birliği ve rejimimizin selameti açısından çok önemsiyorum. DSP’nin merkez solun iddialı, ana partisi olma yönündeki bu yeni atılımın ülkemizin aydınlık geleceği açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Türkiye’mizde böyle bir açılıma büyük bir gereksinim var."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...