Turk Time
DOLAR
47,7111 %0.18
EURO
55,1881 %0.32
ALTIN
6660,5450 %2.59
BIST-100
13779,39 %-0.14
PETROL
81,4900 %-1.56
BONO
41,3000 %-0.55
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
25/30°

Saygı Öztürk yazdı: Hac kuralarında neler dönüyor?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde "Hac kuralarında neler dönüyor" başlıklı yazısını kaleme aldı.

  • Son Güncelleme:
Saygı Öztürk yazdı: Hac kuralarında neler dönüyor?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde "Hac kuralarında neler dönüyor" başlıklı yazısını kaleme aldı.

İŞTE SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YAZISI

Hakkını teslim edelim, hac ibadetini yapmak için Suudi Arabistan’a dünyanın değişik ülkelerinden gelen milyonlarca kişi arasında Türk vatandaşlarının yeri ayrıdır. Diyanet İşleri Baş­kanlığı aracılığıyla hacca gelen­lerin kıyafetleri, temizliğe verdiği önem bir başkadır. Singapur, Endonezya hacıları da bizimki­lerden geri kalmaz. Onlar, Mek­ke ve Medine’de asla maskesiz çıkmazlar.

Hacca gitmek eskiden çok sı­kıntılıydı. Eski Diyanet İşleri Baş­kanı Mehmet Nuri Yılmaz da ilk kez 1969 yılında hacca gitmişti. Yılmaz, o günlerin haccını bize şöyle anlattı:

OTOBÜSLERİ İTE İTE

“O dönemlerde hacca şirket­lere ait Vabis marka otobüslerle gidiliyordu. Suudiler, otobüste bir doktor, bir tercüman ve rehber bulunması koşulunu getirmişti. Ben 1969 yılında ilk kez hac yolculuğuna Çavuşoğlu şirketiyle çıkmıştım. İlk sıkıntı gümrükte başlıyordu. Saatlerce değil, günlerce gümrük kapıla­rında beklendiği oluyordu.

Bütün yollar asfalt değildi. Bazı yerler kumdu. Örneğin Medine’ye giderken hacı adayla­rı otobüsten iniyor, otobüsleri ite ite asfalt olan yere kadar götürü­yorduk. Ev tutma işini hacıların kendisi yapıyordu. Medine’de 40 vakit namaz kılınması gere­kiyor. O yüzden Medine’de 10 gün kalınıyordu. Uhut, Hendek savaşlarının geçtiği yerler, o savaşların öyküsü büyük ilgi çekiyordu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz