E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sarıgül Hareketi Neyin İmecesi? 

9.03.2010 - 16:02
Sarıgül Hareketi Neyin İmecesi?

Uzun zaman Baykal’ı devirip CHP’nin başına geçme hayaliyle avundu. Ama Baykal’ı alt edemeyeceğini onca denemeden sonra net bir şekilde görünce dümeni DSP’ye kırdı. Ancak DSP sevdası çok uzun sürmedi.

 

Sarıgül şimdi yeni bir oluşumla partileşme yolunda ilerliyor. Hedefi yıllardır neredeyse her konuşmasında dile getirdiği o iddia: İlk seçimde iktidara gelmek. Bu iddiasına tüm varlığıyla inanıyor gözüküyor. Çünkü tüm yaşamını adadığı liderlik yolunu kendi kendine kapatacak şu sözü vermez herhalde: Eğer iktidara gelemezsem partimin başında durmam.

 

Öyle kapalı kapılar ardında verilen sözler de değil bunlar. Ekranlarda, gazete röportajlarında, açıkça, kayıtlara geçecek bir şekilde.

 

Bu durumda iki olasılık var: Ya gerçekten bu iddiası kendine inandırıcı geliyor ya da maksat ortaya bir güçlü bir imaj koymak, söz nasıl olsa tutulmasa da olur.

 

Verdiği sözün Sarıgül’ü bağlamadığını gördük çünkü. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok… Partileşme sürecine İzmir’de start verdiği zaman halen yürütmekte olduğu Şişli Belediye Başkanlığı’ndan ayrılacağı söylemiş, hatta istifa tarihini dahi duyurmuştu. O tarih geldi ama Sarıgül ne istifa etti ne de bunun hesabını verdi.

 

Tuhaftır…

 

Muadilleri özel yaşantılarına kadar delik deşik edilirken bu kadar iddialı bir isim nedense basın tarafından hep nasıl gümbür gümbür geldiği içeriği ile haberleştirildi. Ne geçmişi deşildi, ne hakkındaki iddialar masaya yatırıldı, ne çelişkileri ortaya serildi.

 

Sanki tüm basının Sarıgül ile ilgili zımni bir sözleşmesi var, Allah’ın birliği dışında birbirini çürütmek için yarışan karşıt gruplar bile söz konusu Sarıgül oldu mu tüm araştırmacı gazeteciliklerini bir yana bırakıp sadece “görünen Sarıgül’ü” sunuyorlar. 

 

Oysa Sarıgül’ün sıkı sıkı irdelenmeyi hak eden bir geçmişi var. Açlıktan verem tedavisi gördüğü, araba yıkadığı günlerden plazalara taşınan bir hayat öyküsü var bu yaşamın içinde… Yani nereden baksanız yığınla öykü çıkar. Hayli çelişik böylesi bir figüre nasıl duyarsız kalınır ki? Hem de bu kadar göz önündeyken. Ama kalınıyor.

 

Olsun… Biz yine devam edelim…

 

Sarıgül her konuda çok iddialı… “Hakkımda açılmış bir tek dava yok” diyor, ısrarla. Oysa Sarıgül’ün’ün doğruyu söyleyip söylemediğini test etmek için İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin koridorlarına uğramak yeterli. Uğramışken şöyle bir soru sorulabilir mesela; Cumhuriyet Savcılığına “Mustafa Sarıgül için adam vurdum ama şimdi konuşmayayım diye Sarıgül ve adamları beni öldürmek istiyor” diye dilekçe veren kim?

Ya da… Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediyesi’ne ait araçların sigorta işlerini verdiği kardeşi Bülent Sarıgül ve eşinin hangi suçtan mahkemeye düştüğü de sorulabilir.


Binlerce insanı mitinglere taşıyan özel uçak/helikopterle dolaşan Sarıgül parayı nereden buluyor diye de sorabilirsiniz belki ama Sarıgül’ün vereceği cevabı şimdiden söyleyelim: “İmece yöntemi ile. Tüm bunlar gönüllük esasına göre yapılıyor.”

 

Ezcümle; Sarıgül şanslı bir isim. Toplumsal paranoya her yerde ve halk o halde ki; bırakın beyanın inanmak için yeterli olduğu dönemleri, belgeli açıklamalar bile inandırıcılık taşımıyor. Ama şanslı dedik ya, bu imece açıklaması bile sizi inandırabilir. O zaman şu masum soru iyi gelebilir bünyeye: Bu neyin imecesi?

 

Ha… Sorulacak yığınla daha soru var. Şirketleri, ortaklıkları, bu günkü servetine giden yol hikâyesi…

 

Ama başlangıç seviyesi için bunlar yeterli olacaktır sanırız. Devamı mı?

 

Gelecek…

YORUMLAR
Toplam 68 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 10 Mart 2011 Perşembe 16:43

Sarıgül ve hareketi bir AKP versiyounudur.Hapşırınca içeri insanlar içeri alınırken ,bir çok CHPli belediye dididk didk edilrken Sarıgül neden olayların dışında.Bu kerameti kendinden menkul insan bir "akp "versiyonudur.Ve AKP ye geçerse zerre şaşarsam insan değilim...

Yorumu oyla      18      10  
murat semer 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:36

mustafa sarıgül ün fulya da oturan yardımcılarından birisi 9,50 irtifakı (4,5 kat) yapılabilinen yere 9 kat diktirdi. mahkemelik lmasına rağman mahkeme raportörlerine rüşvet yedirerek kendi lehine kararlar çıkarttı. bütün belgeler onlara karşı olmasına rağman mahkeme bile sarıgül adamlarının yanında karar veriyor. unutmayın daha geçen ay şişli-satıyer bld leri raportorleri rüşvetten içeri atıldılar..ama içişleri bakanı sırf chp nin oyunu bölsün diye sarıgüle dokunmuyor en azından şimdilik..!!

Yorumu oyla      18      10  
yusuf alp 30 Nisan 2010 Cuma 19:07

Ispartadan bir çoban ist.belediyesinden bir işçi bu ülkenin başına geçiyorsa neden syn sarıgül olmasın bana sorarsanız bundan iyisi yok ÇARE SENSİN SARIGÜL

Yorumu oyla      18      10  
ihsan akalın 12 Mart 2010 Cuma 09:17

sn.şener e sn.bakanım sn.sarıgül e bile ne şekilde hitaplar bu önyargı değil de nedir acaba...size göre sn.sarıgül kötü ise bana göre de sn.şener kötü...ama siz taraf olmamalısınız...özgür basın dedikleri hadise bu...özgür....taraflı değil...

Yorumu oyla      18      10  
serkan tekkanat 12 Mart 2010 Cuma 09:13

murat düzgün ün söalerine aynen katılıyorum... abdüllatif şener ın imecesi normal da sn.sarıgül ün ki anormal mi...ya da şu masum soruyu sn.şener e de sormak lazım bu neyin imecesi diye...

Yorumu oyla      18      10  
murat düzgün 12 Mart 2010 Cuma 09:02

abdüllatif şener e sormuşlar...partiniz de para var mı finansmanı nasıl yapıyorsunuz...cevap...her il kendi finansmanını kendi yapıyor...yani tdh gibi imece...yine soru...sizi iş dünyasından destekleyen yok mu...cevap...maalesef yok bağışlarımız bile çok düşük...sn.şener e destek yok ise ve sn.sarıgül e var ise bunda ne gibi bir tuhaflık var ki...demek ki sn.şener de o potansiyeli görmüyorlar...ve sn.sarıgülün imece demesi iş dünyası desteği demesi gayet normal siyaset içerisinde olan bir hadise

Yorumu oyla      18      10  
Mehmedim, 12 Mart 2010 Cuma 08:20

Sarıgül neden partisini kurduğunu henüz açıklamıyor söyleyelim. Duyumumuza göre yapılan anketlerde Sarıgül CHP den değil AKP den oy alıyor, yani her an birileri kazdıkları kuyuya düşebilirler. Bakalım bu iddia doğru çıkacak mı bekleyip göreceğiz.

Yorumu oyla      18      10  
selin 12 Mart 2010 Cuma 08:17

Sarıgül Erdoğan'ın sol versiyonu. Türkiye çok zor süreçten geçiyor, AKP nin yaptıkları ortada ama AKP yle ilgili tek eleştiri yok kendisinde. Açıkçası güven vermiyor, bu ülke birdaha deneme yanılma yöntemiyle lider seçmemeli hele hele ABD den finanslı birini hiç seçmemeli, herkez aklını başına alsın bu süreçte tek dik duran CHP ve Baykal.

Yorumu oyla      18      10  
turgutalp 11 Mart 2010 Perşembe 21:23

Liderlik bu kadar ucuzladı mı?Hadi parti başkanı deseniz neyse.Liderlik kimlere kalmış.Seçimlere az kaldı.Alır boyunun ölçüsünü..

Yorumu oyla      18      10  
GERÇEK SOSYALDEMOKRAT 11 Mart 2010 Perşembe 20:29

Geleceğin Büyük Lideri, SARIGÜL.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
DEAŞ
Abdullah Ercan
ütopya
Okan Buruk
ROMA
Faruk Bal
Hanefi Avcı
yusuf ziya özcan