E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şaban Dişli İle İlgili İddialar Meclis Gündeminde 

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Dişli’yle ilgili rüşvet iddialarını gündeme getirerek, "Partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" diye sordu.

12.08.2008 - 13:31
Şaban Dişli İle İlgili İddialar Meclis Gündeminde

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Şaban Dişli’yle ilgili rüşvet iddialarını gündeme getirerek, "Partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" diye sordu.
Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin İstanbul’un Silivri İlçesindeki 79 ada 6,7,8 no’lu parsellerin alınması, imar değişikliklerinin yapılması karşılığında kendisine 1 milyon ABD doları ödeme yapılmasına ilişkin protokol imzaladığı iddiasını hatırlattı. Söz konusu protokolün imzalanmasından sonra, protokolde yazılanların aşama aşama gerçekleştiğini ve Silivri Belediye Meclisi kararlarıyla arsaların imar durumunun değiştiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
"Anayasa’nın 82. maddesi milletvekillerinin para karşılığı iş takipçiliği yapmalarını yasaklamıştır. Bu yasağa karşın partinizin genel başkan yardımcısının 1 milyon dolar karşılığında iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz? İmar değişikliği ile konut alanı olan arsalar ticaret alanına dönüştürülmüş, otopark alanları emsale dahil edilmemiş ve "ticaret-hizmet alanlarında yapı boyutları serbesttir’ kararı alınmıştır. Bazı kişilere olağanüstü rant sağlayan bu kararı olağan karşılıyor musunuz? Karşılamıyorsanız herhangi bir inceleme ya da soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? 15 Mayıs 2006 3 milyon 450 bin dolara satın alınan arsaların, 31 Ağustos 2006 tarihli protokolde, 8 milyon 600 bin dolara satışından söz edilmekte ve bu satıştan sonra da Şaban Dişli’ye 1 milyon doların ödenmesi öngörülmektedir.
Dişli bu arsanın 8 milyon 600 bin dolara satılacağını bir yıl önceden nereden biliyordu? Satış yapılacak şirketle imar değişikliğinden önce, ayrıca bir ön protokol yapılmış mıydı? Arsaların imar değişiklikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görüşülürken, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğünün şartlı görüş verdiği, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün ise olumsuz görüş verdiğinden bilginiz var mı? Bu arsaların 16 Ocak 2008 tarihindeki satışıyla, iki gün sonraki 18 Ocak 2008 tarihindeki satış değerleri nedir? Bu iki günlük süre içinde 11 trilyonu aşan bir rantın sağlandığı doğru mudur? Konu ayrıca yargı sürecine girmiştir. Bu süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi olarak TBMM’ye bu konuda bir fezleke geldiğinde, Sayın Şaban Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılmasını destekleyecek misiniz?"

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
SABRİYE.KATRE 6 Ağustos 2008 Çarşamba 

AAAA SİZ DAHA YAŞIYORMUSUNUZ KAZAN BEY.BEN ÖLDÜ BİLİYORDUM.REFAH SİZİ RAHATLATMAMIŞ ANLAŞILAN ŞİMDİDE ERGENEKONUN RAHATLATMASINI BEKLİYORSUNUZ GALİBA.ADALET BAKANIYKEN AKLIN NEREDEYDİ.ŞİMDİ ÇIKMIŞIN VAKİTSİZ VAKİTSİZ KONUŞUYORSUN.

Yorumu oyla      18      10  
bekir yıldız 5 Ağustos 2008 Salı 

sayın kazan adalet bakanı degilmi imiş neden ozaman konuya müdahalede bulun mamış ta şimdi dert yanıyor memleketi bu hallere getiren sayın kazan ve onun gibi pasif bakan ve başbakanlar degilmidir sayın bakanı ozaman alıkoyan ne idiki konuşmamış ta şimdi konuşuyorlar memlekete demokrasi yenimi geldi yoksa? ümidim akp yi eleştiren lerin bu olanlardan birazcık ders çıkarmasıdır agzı olanın akp yi merhametsizce degil de vicdanına vurarak eleştirmesidir dürüst olalım allah rızası içün.millet uyandı.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Gül 14.00'da Açıklama Yapacak!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kafkasya'da yaşanan çatışmayla ilgili olarak ...
ŞÜKÜR... SONUNDA OLDU
CHP'den ilk kez diş gösterdi. Muhalefet olmanın gereğini lafla değil, belgeyle gösterdiler..
Sol, Cenazede Buluşacak
Sosyal Demokrasi Partisi’nin (SODEP) eski genel başkanı Cezmi Kartay yarın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kızılyıldız
Kuzey Kore
bodrum
tekne
Eurolague
James Harden
suriye
sigara
Samsung Galaxy note 2