Rusya, Ukrayna ile barış müzakerelerine dair yeni bir adım atarak 2 Haziran’da İstanbul’da yeni bir görüşme turu düzenlenmesini teklif etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, teklifin iletilmesinin üzerinden zaman geçmesine rağmen Ukrayna tarafından herhangi bir yanıt alınmadığını belirtti.
UKRAYNA'DAN YANIT YOK
"İkinci tur için 2 Haziran Pazartesi günü İstanbul’da buluşmayı önerdik. Ancak şu ana kadar, bildiğim kadarıyla, Ukrayna’dan bir geri dönüş olmadı," diyen Peskov, Rusya'nın yanıtı bekleyerek sonraki adımlarını buna göre şekillendireceğini söyledi.
Açıklamasında, müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı olan Vladimir Medinskiy ve ailesine yönelik tehditler yapıldığını da aktaran Peskov, bu durumu “korkunç” olarak değerlendirdi. "Bu tehditlerin kaynağı Ukrayna, yani Kiev rejimi ise durum çok daha vahim olur," dedi.
Konuyla ilgili olarak Rusya Soruşturma Komitesi’nin gerekli incelemeleri yürüttüğünü belirten Peskov, bu tür tehditlerin müzakere sürecini olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.
UKRAYNA MÜZAKERE MASASINA DÖNMELİ
Peskov, Ukrayna’nın, Rusya tarafından hazırlanan bir ateşkes mutabakatını ivedilikle talep etmesini ise eleştirdi. Bu yaklaşımın "yapıcı olmadığını" vurgulayan Kremlin Sözcüsü, Ukrayna’nın bu tür taleplerle süreçten kaçmak yerine doğrudan ve açık iletişimle müzakere masasına dönmesi gerektiğini dile getirdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...