Turk Time
DOLAR
47,5761 %0.1
EURO
55,0038 %0.28
ALTIN
6389,3170 %2.54
BIST-100
13599,44 %-0.65
PETROL
79,7000 %1.63
BONO
41,6700 %0.63
ISTANBUL
BUGÜN
24/31°
ISTANBUL
YARIN
25/30°

Rojin Kabaiş'in babasından 'Gülistan Doku' benzetmesi

Van’da hayatını kaybeden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının dosyasının "örtbas edilmeye çalışıldığını" iddia etti.

  • Son Güncelleme:
Rojin Kabaiş'in babasından 'Gülistan Doku' benzetmesi

Türkiye’nin haftalarca konuştuğu Rojin Kabaiş soruşturması, aileden gelen çarpıcı açıklamalarla yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. Kızının şüpheli ölümünün bir cinayet olduğunu savunan baba Nizamettin Kabaiş, soruşturma sürecinde üniversite yönetiminin tutumuna ve teknik bulgulara dair ciddi iddialarda bulundu.

"GÜLİSTAN DOKU DOSYASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN"
Tunceli’de 2020 yılında kaybolan Gülistan Doku dosyasında 6 yıl sonra 13 kişinin gözaltına alınmasını dönüm noktası olarak niteleyen Nizamettin Kabaiş, kızının dosyasının da benzer bir sürüncemeye bırakılmak istendiğini ileri sürdü. Van YYÜ Rektörlüğü'nü hedef alan Kabaiş, şu ifadeleri kullandı:

"Rojin’in dosyası, Gülistan Doku dosyası gibi örtbas edilmeye çalışılıyor. Üniversite rektörü delilleri karartıyor; kamera kayıtlarının silindiğini ve öğrencilerin susturulduğunu düşünüyoruz. Çocuğumu onlara emanet ettim, üç gün içinde yok oldu. Benim çocuğumun ölüm sebebi üniversite yönetimidir."

"İKİ ERKEK DNA'SI VAR, TUTUKLU YOK"
Cinayet şüphesini güçlendiren adli tıp bulguları olduğunu iddia eden baba Kabaiş, dosyadaki somut izlere dikkat çekti. Kızının boğazında darp izleri olduğunu ve DNA örneklerinin tespit edildiğini öne süren Kabaiş, "Katillerin izi var ama hala bir tutuklu yok. İki erkeğe ait DNA tespit edilmiş. Avukatlarımız kritik sorular soruyor ancak tatmin edici bir yanıt alamıyoruz. Gülistan Doku’nun dosyası aydınlanmaya başladı, sıra şimdi Rojin’de" dedi.

Türkiye’deki şüpheli kadın ölümlerinin çoğunlukla "intihar", "kaza" veya "kalp krizi" denilerek kapatılmaya çalışıldığını savunan acılı baba, bu toplumsal yaraya da parmak bastı. Adalet Bakanı’nın, "Ucu kime dokunursa dokunsun bu olayın çözülmesini istiyoruz" yönündeki açıklamalarını hatırlatarak teşekkür eden Kabaiş, ancak sahadaki uygulamanın bu kararlılıkla örtüşmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz