Turk Time
DOLAR
50,1498 ▲ %0.2
EURO
55,9212 ▼ %-0.62
ALTIN
6556,3940 ▼ %-0.6
BIST-100
11482,60 ▲ %1.32
PETROL
97,0200 ▼ %-0.34
BONO
39,4900 ▲ %0.28
ISTANBUL
BUGÜN
7/12°
ISTANBUL
YARIN
6/11°

Putin üç şirkete daha el koydu

Putin, Japon tütün şirketi Japan Tobacco International'ın (JTI) Rusya'daki üç şirketini daha geçici yönetim altına aldı.

  • Son Güncelleme:
Putin üç şirkete daha el koydu

Rusya'da yayımlanan kararnameye göre, JTI Investments Sarl'a ait J.T.I. Rusya, J.T.I. İnovasyon Ürünleri ve Pereslavl-Tütün adlı şirketlerin tamamı, Rusya merkezli Promışlennıye Aktivı adlı kuruluşun geçici yönetimine geçti.

Putin, 5 Kasım'da imzaladığı ilk kararnameyle JTI'ın Rusya'daki dört şirketini ve üretim tesislerini aynı kuruluşun yönetimine devretmişti. Son kararla birlikte geçici yönetim kapsamına alınan şirket sayısı yediye yükseldi.

JTI, Rusya'da Winston, Camel, LD ve Sobranie gibi markalarla faaliyet gösteriyor. Ülkede dört fabrikası bulunan şirketin yaklaşık 4 bin çalışanı ve Rus sigara pazarının yaklaşık yüzde 40'ına karşılık gelen payı bulunuyor.

Japonya, Putin'in ilk kararının ardından Rusya'ya diplomatik kanallardan protesto iletmiş ve uygulamanın geri çekilmesini istemişti. JTI ise gelişmeleri değerlendirdiğini ve çalışanları ile iş ortaklarının öncelikleri arasında olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz