Turk Time
DOLAR
49,4177 ▲ %0.04
EURO
55,5585 ▲ %0.72
ALTIN
6603,9240 ▲ %1.28
BIST-100
12082,06 ▼ %-0.3
PETROL
103,3600 ▼ %-1.1
BONO
39,4200 ▼ %-0.71
ISTANBUL
BUGÜN
14/16°
ISTANBUL
YARIN
10/14°

Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: 'Bugün dünden daha riskli'

İstanbul’da şiddetli yağışın ardından su baskını riski sürüyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kentte yağışların devam edeceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

  • Son Güncelleme:
Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: 'Bugün dünden daha riskli'

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış, birçok bölgede su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların ardından toprağın suya doyması ve suyun tahliye edilememesi nedeniyle riskin devam ettiğini belirtti.

Şen, İstanbul için “Bugün dünden daha riskli” uyarısında bulunurken, cuma gecesinden itibaren yeni ve kuvvetli bir yağış dalgasının etkili olabileceğini söyledi.

AKOM verileri açıkladı: İstanbul’da en fazla yağış Beykoz’a düştü AKOM verileri açıkladı: İstanbul’da en fazla yağış Beykoz’a düştü

TEHLİKE ÇEVRE İLLERDE DE SÜRÜYOR

Orhan Şen, yağış sisteminin İstanbul’dan güneye ve doğuya doğru hareket ettiğini belirterek Yalova, Bursa, Düzce, Sakarya ve Karadeniz kıyılarında da dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Orhan Şen’in yağışların oluşturduğu risklere ve önümüzdeki günlere ilişkin değerlendirmesi şöyle:

İstanbul, sistem enerjisini tamamladı. Karadeniz'den nemi alarak ısıyı alarak kuvvetli yağışları seyrettik. Güneye ve doğuya kaymaya başladı. Öğleden evvel Yalova ve Bursa tarafında tehlike devam ediyor. Düzce, Sakarya, Karadeniz kıyılarına kadar yağışlar gidecek. Bugün akşama kadar devam edecek. Tehlikeli boyutta yağış var. Bursa, Yalova, düzce ve Bartın'a kadar uzanan bölgelerinde devam edecek.

200 kilogram üzerinde yağış yağdı üzerine de devam etti. Doygunluğa ulaştı yeryüzü. Ağacından toprağına kadar her taraf suya doydu. Mazgallarda tıkandı. Kuzey ilçelerde ve boğaz etrafında bugün yağışlar devam ediyor.

"CUMA'YI CUMARTESİ'YE BAĞLAYAN GECE BİR YAĞIŞ DAHA GELİYOR"

Bu yağış bile doymuş olan toprağın üzerine tekrar su baskını yapacaktır. Yağmurun dağılacak yeri yok. Yağmur yerin altına inmeyecek. Toprak yok, suyun gidecek yeri yok. Oralar zaten suyla kaplanmış. Bugün dünden daha riskli. Bugün riskli. Okulların kapalı olması avantaj. İşiniz yoksa dışarı çıkmayın. Bugün akşama kadar İstanbul'da risk devam ediyor. Trafik kargaşası olacak, su birikintilerine araçlar çarpacak. Akşama kadar dikkatli olmak lazım.

Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece bir yağış daha geliyor. Bu yağışta kuvvetli gözüküyor. Enerjiyi nereden toplayacak bakacağız. O da riskli gözüküyor. Hafta sonuna kadar risk devam ediyor. Bugün ve yarın riskin alt geçitler de devam ediyor. Cuma günü bu doymuş olan toprak üzerine 60 kilogramlık bir yağış yağarsa aynı şeyleri yaşarız.

Şen’in açıklamalarına göre, özellikle su baskını yaşanan bölgelerde risk devam ediyor. Vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması, su birikintilerine ve alt geçitlere karşı dikkatli olması gerekiyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz