Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi beklentileri ve iç piyasadaki siyasi gelişmelerin etkisiyle yön bulan Dolar/TL, haftaya yukarı yönlü bir ivmeyle başladı. Geçtiğimiz haftalarda kademeli bir şekilde dar bantta işlem gören kur, yeniden 40 seviyesine yaklaştı ve psikolojik eşiği kısa süreli de olsa aştı.
19 MART SONRASI REKOR KIRMIŞTI
Dolar/TL, 2025 yılı içinde en yüksek seviyesini 19 Mart'ta kaydetmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla siyasi tansiyonun yükseldiği o günlerde kurda ciddi bir oynaklık yaşanmış ve Dolar/TL, tarihin en yüksek seviyesi olan 41,6416'ya kadar tırmanmıştı. O günlerde piyasada panik alımları yaşanmış, TL’de ani değer kayıpları gözlenmişti.
O tarihten bu yana kur, dalgalı fakat genel olarak 39,50 - 40,20 bandı arasında seyretmeyi sürdürdü.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...