E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Patlak lastiği ile yangına su yetiştiren Ramazan Amca'nın lastiği onarıldı 

Bursa'da orman yangınına su yetiştirmek için patlak lastikle 2 kilometre yol giden Ramazan Doğru'nun lastiği ekipler tarafından onarıldı.

29.07.2025 - 14:32
Patlak lastiği ile yangına su yetiştiren Ramazan Amca nın lastiği onarıldı

Keles ilçesine bağlı kırsal Basak Mahallesi'nde oturan 64 yaşındaki Doğru, yangının başladığını duyunca anlatılamaz hisler yaşadığını söyledi.

Su tankeri takılı traktörüyle dün yangın bölgesine gittiğini belirten Doğru, "Yangın mahallinin tam arka tarafından, 1-2 kilometre uzaktan yangını seyrettim. Hayvanların çığlıklarını duydum. Tüylerim diken diken oldu. Yangın anlatılamaz. Onu anlatamam." diye konuştu.

Doğru, yangın bölgesine su taşımak için gönüllü olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, bizim gönlümüzden geliyor. Buralar bize dedelerimizden, atalarımızdan kalmış. Bizim ormanımız, bizim memleketimiz, bizim dağımız. Bunu seve seve yapıyoruz. Bu, benim değil de bir başkasının da başına gelebilirdi. O da aynısını yapardı. Ben bunu yaptım diye kahraman olmuyorum. Orada yüzlerce kahraman var. Yangın mahallinde onca insan canla başla çalışıyor çünkü burası bizim dağlarımız, ormanlarımız, memleketimiz. Niye yansın ki? Şu yeşilliğe, tabiata bak. Bu yeşillik niye yok olsun ki?"

"SUYU DÖKÜP GERİ GELEMEZDİM"

Patlak lastikle jant üzerinde yoluna devam ettiği anlar sosyal medyada ilgi gören Doğru, şu ifadeleri kullandı:

"Suyu doldurdum, yola çıktım. Harmancık'ı geçtikten sonra lastiğim patladı. Bunu şişirdim, bir müddet daha gittim. Bir daha şişirdim, bir müddet daha gittim ama ondan sonra demek ki içerideki lastik kıyılmış, şişmedi. Şişmeyince mecburen, buradan 40 kilometre gidip de artık 2 kilometre için suyu döküp geri gelemezdim. Mecburen yangın mahalline gitmem gerekiyordu. Görevimizi yaptığımı tahmin ediyorum, ne kadar yapabildiysem."

Doğru, yolda kendisini çok uyaran olmasına rağmen durmadığını belirterek, "Ulaşmak istediğim bir tek nokta vardı, o da yangın mahalliydi. Tek nokta oydu. 'Bu şekilde çıkamazsın.' dediler. Polis ekipleri bile önümü çevirdi, sonra 'Hakkınızı helal edin, Allah razı olsun.' dediler. Geri dönmeyi kim düşünür ki?" dedi.

Yangın bölgesine yardım için tekrar gideceğini anlatan Doğru, "Bugün Büyükşehir Belediyesinden arayan bir yetkili 'Lastiği değiştirmeye geleceğiz.' dedi. Onu beklediğim için evdeydim. Yoksa şu an oradaydım. Yangın sönünceye kadar gideceğiz. Bir damla su da olsa, bir ağaç da bir karınca da kurtarsak bizim için en büyük nimet o. Lastik yerine geliyor ama o karınca, ağaç yerine gelir mi? Kaç yılda yetişir bir ağaç, bunu biz biliyoruz köylüler olarak." diye konuştu.

Ramazan Doğru, daha sonra lastiğinin değiştirildiğini söyledi.

Bursa'nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz'da başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Harmancık'a bağlı kırsal Dutluca, Ilıcaksu, Çamoğlu, Çatalsöğüt ve Çakmak, Orhaneli'ne bağlı Yakuplar ve Büyükorhan'ın Gedikler mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Yangına ilişkin gözaltına alınan şüpheli Ufuk A, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman yangınlarında son durum! Bakan Yumaklı: Harmancık yangını sürüyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’daki Yangın Yönetim Merkezi’nde ...
26 ilde FETÖ operasyonu
FETÖ’ye yönelik 26 ilde son 2 haftada icra edilen operasyonlarda yakalanan ...
29 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Terazi burcunda: Olması gereken olacak
29 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Terazi burcunda: Olması gereken olacak
 
Beykoz'da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı
Beykoz'da işaret fişeği atılması sonucu çıkan ve 500 metrekarelik ormanlık ...
Ağaçtan düşen leyleklere yeni yuva
Samsun'da Terme Belediyesi, yıkılan ağaçtaki yuvalarından düşen 3 leylek ...
24 yaşındaki tıp öğrencisi kalbine yenik düştü
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde görevli intörn doktor Cem ...
 
Kümbet Yaylası'nda iki aile arasında çatışma! 3 ölü
Giresun'un Dereli ilçesi Kümbet Yaylası'nda iki aile arasında çıkan silahlı ...
O ilin su kaynakları kuruyor
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kent merkezini besleyen su ...
Düzensiz göçmenler yakalandı
Edirne'de yakalanan 5 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
sanayi
İstanbul Başakşehir
Çankaya Köşkü
İsveç
Ezgi Mola
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
harç
Sayıştay
muhsin yazıcıoğlu