Turk Time
DOLAR
47,9203 %0
EURO
55,5070 %-0.05
ALTIN
6765,3670 %-0.58
BIST-100
14097,51 %-0.24
PETROL
89,6100 %-0.19
BONO
40,9700 %0.27
ISTANBUL
BUGÜN
22/28°
ISTANBUL
YARIN
24/31°

Paşinyan'a kilisede saldırı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan'daki Aziz Anna Kilisesi'nde katıldığı ayin sonrasında bir cemaat üyesinin fiziksel saldırı girişimiyle karşı karşıya kaldı. Korumaların anında müdahale ettiği olayda Paşinyan yara almadan bölgeden uzaklaştırılırken, saldırgan gözaltına alındı.

  • Son Güncelleme:
Paşinyan'a kilisede saldırı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan'daki Aziz Anna Kilisesi'nde katıldığı ayin sonrasında bir cemaat üyesinin fiziksel saldırı girişimiyle karşı karşıya kaldı. Korumaların anında müdahale ettiği olayda Paşinyan yara almadan bölgeden uzaklaştırılırken, saldırgan gözaltına alındı.

"BANA ÖYLE BAKMA"

Olay, Erivan'ın merkezinde bulunan Aziz Anna Kilisesi'ndeki dini servis çıkışında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, cemaat üyelerinden biri Başbakan Paşinyan'ın yanına yaklaşarak doğrudan yüzüne karşı "Bana öyle bakma!" diyerek bağırdı. Sözlü tacizin ardından gerginlik hızla tırmandı ve şahıs, Paşinyan'a arkasından yumruk atmaya çalıştı.

 

 

Saldırı girişimi sırasında Paşinyan'ın yakın koruma ekibi saniyeler içinde devreye girdi. Saldırganı etkisiz hale getirerek yere yatıran güvenlik güçleri, Başbakan'ı güvenli bir şekilde kilise bahçesinden tahliye ederek makam aracına bindirdi. Arbede sırasında kilise çevresinde bulunan diğer vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşandı.

ERİVAN'DA SİYASİ GERİLİM TIRMANIYOR

Saldırganın kimliği ve siyasi bağlantıları henüz resmi makamlarca açıklanmadı. Ancak bu olayın, Ermenistan'ın Azerbaycan ile yürüttüğü sınır belirleme süreci ve bazı köylerin iadesi konusundaki tartışmaların yaşandığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti. Paşinyan hükümetine yönelik muhalif protestoların odağında yer alan Aziz Anna Kilisesi ve çevresi, son dönemde sık sık hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyordu.

Ermenistan Emniyet Müdürlüğü, saldırganın gözaltına alındığını ve olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başbakanlık ofisinden yapılan kısa açıklamada ise Paşinyan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve günlük programına devam edeceği belirtildi. 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz