E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Özel: İkinci parti yedeğimizde 

Özgür Özel, 20 Temmuz'un kesin bir parti kurma ya da CHP'den ayrılma tarihi olmadığını söyledi. Özel, "Yeni partinin yanında seçime girme yeterliliği olan bir partiyi de hani tırnak içinde söyleyeyim, ihtiyaten yedeğimizde tutuyoruz." dedi.

10.07.2026 - 14:32
Özgür Özel: İkinci parti yedeğimizde

Nefes yazarı Deniz Zeyrek'e konuşan Özgür Özel, yargı sürecinin CHP'de siyasi faaliyet yürütmeyi olanaksız hale getirmesi durumunda sıfırdan bir parti kuracaklarını açıkladı.

"TEMEL MOTİVASYONUMUZ PARTİYİ GERİ ALMAK"
CHP Milletvekili Süleyman Bülbül'ün dile getirdiği "20 Temmuz'dan sonra 100 milletvekiliyle yeni parti kuruyoruz" açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, 20 Temmuz'un kesin bir parti kurma ya da CHP'den ayrılma tarihi olmadığını söyledi.

CHP lideri, "Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalmayacaksak bir yeni parti kuracağız sıfırdan. Açıkçası arkadaşlar hazırlıklarını yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Özel, "Kesin rakamlar, kesin tarihler yerine partinin geleceğini düşünen, gelecek seçimleri kaybetmek istemeyen ekibin ortak yol arayışı var burada. Ancak şunu söyleyeyim: Yüzün üzerinde milletvekiliyle, 110 milletvekiliyle mütemadiyen istişare halindeyiz ve doğrusunu yapmak istiyoruz. Temel motivasyonumuz bir an önce partimizi geri almak. Bu olmazsa da ana muhalefet görevinin ve iktidara yürüyen bir parti görüntüsünün ortadan kalktığı bir sürece Türkiye’yi mahkûm edemeyiz. Aylarca sürecek, yıllarca sürecek bir 'Ne olursa olsun, parti içinde kalalım' gibi bir noktada da değiliz" ifadelerini kullandı. 

"İKİNCİ PARTİYİ YEDEĞİMİZDE TUTUYORUZ"
Yeni partinin seçim şartlarının hızlıca yerine getirmesi mümkün olmaması haline ne yapacaklarını sorusuna da Özel şu yanıtı verdi: 

"Yeni partinin yanında seçime girme yeterliliği olan bir partiyi de hani tırnak içinde söyleyeyim, ihtiyaten yedeğimizde tutuyoruz. Bir önceki dönem milletvekilimizin genel başkan olacağı, yine önceki dönem milletvekillerimiz ve parti yöneticilerinden, gelecekte aktif siyaset düşünmeyen arkadaşlarımızın da o partinin yönetiminde yer alacağı bir devralma kurultayı yapacağız. Ben o partiye gitmeyeceğim. Milletvekillerimiz o partiye gitmeyecek. O parti bir baskın seçim durumunda YSK’ya liste vermek için ihtiyaten hazırda tutulacak olan bir parti. Şu anda birinci kararlılık partide kalmak, partiyi geri almak. İkincisi eğer partide kalma şartları ortadan kalkarsa, sıfırdan kurulmuş bir partiye gitmek, adıyla logosuyla her şeyiyle yeni bir partiye gitmek. Baskın bir seçim ihtimaline karşı da seçime girme yeterliliği olan ya da seçime girme yeterliliğine çok yakın bir partiyi devralmak."

'TUTUKLAMA' İDDİASI: ŞAŞIRMAM
Kendisi hakkında ortaya atılan dokunulmazlığının kaldırılacağı ve tutuklanacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Özel, "Yaşananlar zaten yeterince kötü. Kötülüğün sürmesine de artmasına da şaşırmam. Bizimle hareket eden belediye başkanlarını, milletvekillerini ve ailelerini korkutmaya çalışıyorlar" dedi.

ETİKETLER:
Özgür Özel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arıkan'dan pankart tepkisi: Sansürlenemez!
Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan, "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" ayetinin ...
AK Parti'den AP'nin sözde kararına tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen sözde ...
CHP İstanbul İl Kongresi davasında karar çıkmadı: Gözler 16 Ekim'e çevrildi
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen CHP 38. Olağan İstanbul ...
 
Okul saldırıları TBMM gündeminde
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırıları ...
Yeni kriz! İmamoğlu'nun posteri kaldırıldı
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında asılı bulunan Ekrem İmamoğlu'nun ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Ankara Zirvesi açıklaması: Alınan kararları ve anlaşmaları duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 36. NATO Zirvesi'nin ...
 
Nurullah Efe tahliye edildi
Halkın Kurtuluş Partisi, beş aylık hapis cezasının infazı için yedi Temmuz'da ...
Hüseyin Yayman'dan NATO Ankara Zirvesi yorumu: "Türkiye Yüzyılı'nın startı verildi"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ankara'da düzenlenen ...
NATO Zirvesi'nden hafızalara kazınan anlar
36. NATO Zirvesi, kritik görüşmeler kadar liderlerin samimi tavırları, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
EURO2016
Çanakkale Savaşı
anap
özgecan cinayeti
hapis
AFC Kupası
Ergenekon
Ersan İlyasova