Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ABD’nin petrol kralı Harold Hamm'in, Fox News’e verdiği röportajda Ekrem İmamoğlu hakkındaki açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘fahri’ İçişleri Bakanı ve ABD’nin petrol kralı Harold Hamm’in şirketi Continental Resources ile detayları açıklanmayan bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Hamm, Trakya ve Diyarbakır'da petrol sondaj sahası kuracak ve sondaj çalışması yapacak.
Anlaşma imzalandıktan birkaç gün sonra İBB'ye operasyonlar başlamıştı.
HAMM'DAN KÜSTAH YANIT
Hamm, anlaşma imzalandıktan sonra Fox News’e verdiği röportajda, kendisine yöneltilen "Türkiye’de büyük bir huzursuzluk görüyoruz. Bugün Türkiye’de yaşananlar ve bunun petrol sektörüne etkisi konusunda ne düşünüyorsunuz??” sorusuna, “Böyle şeyler genellikle üçüncü dünya ülkelerinde olur. Muhaliflerinizi tutuklar, işinize bakarsınız. Aktif protestolara rağmen orada belirgin bir istikrar var,” şeklinde yanıt verdi.
CHP'DEN SERT TEPKİ
İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ABD’li enerji milyarderinin İmamoğlu ile ilgili ifadelerini sert sözlerle eleştirdi. Çelik, Hamm'in sözlerini ABD destekli bir darbe girişiminin kodları olarak nitelendirdi.
Çelik, Hamm’ın Türkiye’yi “üçüncü dünya ülkesi gibi gösterdiğini” ve “İmamoğlu’nun tutuklanmasını meşrulaştırdığını” savundu.
"Amerikan destekli darbe girişiminin kodları bu açıklamadadır.
Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi diyen ve Ekrem İmamoğlu'nun hapiste kalmasını isteyen bu küresel vampir, milli kaynaklarımızı sömürmek için petrol sondajı yapacak.
AKP iktidarı Trump yönetimine ve ona yakın petron baronu Harold Hamm’a ülkemizi bir müstemleke olarak altın tepside sunmuştur.
Demokrasi mücadelemiz, aynı zamanda tam bağımsız Türkiye mücadelemizdir.
Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı Kuva-yı Milliye ruhuyla dimdik duracağız.
Tam Bağımsız Türkiye"
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...