Gümüşhane Üniversitesi Merkez Kampüsü, bu sabah saatlerinde dehşet verici bir rehin alma olayına sahne oldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde görevli olduğu öğrenilen bir personel, aynı fakülteden bir kadın memuru tabancayla rehin aldı. Olay yerine çok sayıda özel harekât polisi sevk edilirken, rehin alan şahsı ikna çabaları sürüyor.
Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan üniversite kampüsündeki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle H.T. adlı erkek personel, D.B. isimli kadın memuru silah zoruyla rehin tutuyor. H.T.'nin, üniversiteye geçmeden önce uzman çavuşluk yaptığı bilgisi edinildi.
Olayın bildirilmesi üzerine Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda Özel Harekât ve güvenlik birimi hızla kampüse intikal etti. Güvenlik güçleri, olası bir müdahaleye hazırlık amacıyla okulun çevresini tamamen boşaltarak kontrol altına aldı.
Ayrıca, bölgeye sevk edilen keskin nişancılar fakülte binalarının çatılarına yerleştirildi. Kampüs alanına ve fakülteye giriş çıkışlar tamamen durdurulmuş durumda. Polis ekipleri, H.T.'yi teslim olması için ikna etme görüşmelerini sürdürüyor.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...