E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Oğuz Güler yazdı: CB ters köşe yapmayı sever 

Gazeteci Oğuz Güler köşesinde "Artık bıktım ve bilerek ülkemizi uçuruma götürmeyi 5 yıllık yılda %36 faizden anlamak isteyen anlar. Anlamayan yerden izmarit toplamaya devam etsin. Gelen dursun, giden dursun. Buna layık mısınız" ifadelerini kullandı.

19.07.2025 - 12:18
Oğuz Güler yazdı: CB ters köşe yapmayı sever

Yani 5. yılın sonunda bile %36 yıllık faiz ödeyeceğiz. İşte sen kesin TUDEM ÇÖZÜMÜ varken bunu uygulamaya koymazsan TEK haneli rakama düşüreceğim dediğin enflasyon ve faizi indiremeyeceğini böylece kendin ilan etmişsin. Hafta başı hazine aynı gün 2 ihale ile 90 milyar 236 milyon TL borçlandı. 7 günde 3 borçlanma ile 235,7 milyar TL borçlandık. İlk borçlanma 6 temmuzda 97 milyar, 2. borç 7 temmuzda 48 milyar TL ve 13 temmuzda 90 milyar TL olmak üzer 235 milyar 708 milyon TL borçlanma yapıldı. Bu borçlanmalarda yapılan ilk ihalede, 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir %18,92 kupon ödemeli devlet tahvilinin ilk ihracı yapıldı. İhalede basit faiz %37,32, bileşik faiz ise yıllık %40,8 oldu. Nominal teklifin 44 milyar 409,2 milyon lirayı bulsada nominal satış 30 milyar 693 milyon TL net satış 30 milyar 904,2 milyon TL oldu. Bizi Suriye’den beter edecek kargaşa bu Carry Trade olgusudur bunu bilin.

Evet beyler hani bu yıl faizler 20’li rakamlara inecekti. Haftaya 24'ünde faiz kararımız belli olacak. Ben faizde ciddi bir düşüş beklemiyorum. Faizler seneye 10’lu hanelere inecekte 5 yıl için yılda %36 faiz ne iş? Sözde milli ama kripto denen bir gazete faizler yüksek, dövizden niye faiz geliri almıyoruz ayakları ile eski bir bakanı kabineye sokmak istiyor ama nafile.  Çünkü o bakan "at izi it izine karıştı" dediği için “bakanlığı zor" dense de CB ters köşe yapmayı sever diye hayırlısı olur diyorum. . Çözüm yazamayan kripto yaz-ete Çözüm olan Turizme Dayalı Ekonomi Modeli-TUDEM konusuna başta okey dese de bunu yazamadı. Sorunu herkes biliyor ama çözümü yazamıyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

ETİKETLER:
Oğuz Güler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz Altınsoy yazdı: Namlunun ucunda susturulmuş hakikat
Cengiz Altınsoy yazdı: Namlunun ucunda susturulmuş hakikat
Gazeteler bugün ne yazdı? (19 Temmuz)
Gazeteler bugün ne yazdı? (19 Temmuz)
Kızılcık Şerbeti’nin yeni sezon tarihi belli oldu
Show TV'nin sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti, dördüncü sezonuyla eylül ...
 
Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...
https://www.turktime.com/galeri/bu-hafta-hangi-filmler-vizyonda-iste-haftanin-filmleri-/197564
Gazeteler bugün ne yazdı? (18 Temmuz)
Gazeteler bugün ne yazdı? (18 Temmuz)
Fatih Altaylı'ya 'Cumhurbaşkanı'nı tehdit' suçundan iddianame hazırlandı
Fatih Altaylı hakkında, kişisel Youtube kanalındaki sözleri nedeniyle ...
 
Ahmet Hakan yazdı: Özgür Özel lider olabilecek mi
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in tahliye edilmesinin ...
Gazeteler bugün ne yazdı? (17 Temmuz)
Gazeteler bugün ne yazdı? (17 Temmuz)
Ünlü fenomen 'Testo Taylan' gözaltına alındı
“Testo Taylan” adıyla bilinen Taylan Özgüç Danyıldız, 13 yaşındaki bir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
Ahmet Kural
Tedavi
CEV Şampiyonlar Ligi
işte benim stilim
örgüt
Paul Scholes
Karşı
istanbul 10