Turk Time
DOLAR
48,4374 %0.23
EURO
56,2403 %-0.25
ALTIN
6898,8510 %-0.74
BIST-100
14012,42 %0.57
PETROL
94,5000 %-0.14
BONO
39,5700 %0.05
ISTANBUL
BUGÜN
22/30°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Öğretmen önlüklerinde yeni dönem

2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren resmî ve özel okullarda görev yapan öğretmenlerin önlüklerinde ülke genelinde bir standart ve uygulama birliği düzenlendi.

  • Son Güncelleme:
Öğretmen önlüklerinde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasını taşıyan “2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler” başlıklı genelgede, öğretmenlerin görevlerini yerine getirirken önlük giymesi gerektiği belirtilmişti.

Bu kapsamda Bakanlık, 81 ilin millî eğitim müdürlüğüne uygulamaya ilişkin yazı gönderdi.

Yazıda, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarının kılık ve kıyafetlerinde öğretmenlik mesleğinin saygınlığına, kamu hizmetinin niteliğine ve toplumsal hassasiyetlere uygun hareket etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Genelgede ayrıca önlük kullanımına ilişkin uygulamanın il millî eğitim müdürlükleri tarafından takip edilmesi istendi.

ÖNLÜKLERDE ORTAK STANDART UYGULANACAK

Bakanlık tarafından hazırlanan kılavuzun temel amacı, öğretmenlerin kullanacağı önlüklerde ülke genelinde uygulama birliği sağlamak olarak açıklandı.

Kılavuzda önlüklerin tasarımına, kullanımına ve teknik özelliklerine ilişkin standartlar yer alıyor. Buna göre resmî ve özel okul ile kurumlarda görev yapan öğretmenlerin kullanacağı önlüklerin belirlenen kriterlere uygun olması gerekiyor.

Kılavuzda öğretmen önlüklerinin sade, rahat, kullanışlı ve estetik bir anlayışla hazırlanmasına yönelik ölçütlere de yer verildi.

Bakanlık, okullarda gerekli bilgilendirmenin yapılmasını ve belirlenen standartlara uygun önlük kullanımının millî eğitim müdürlükleri tarafından takip edilmesini istedi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz