Numune sonuçları çıktı: İstanbul'da 3 plaja yasak
İstanbul Valiliği, 15 plajdan alınan numuneler sonucunda Bakırköy Yeşilköy'deki iki nokta ile Sarıyer Gümüşdere Plajı'nda suyun halk sağlığına uygun olmadığını belirleyerek alanların kapatılmasını istedi.
- Son Güncelleme:

İstanbul’da bazı plajlarda deniz suyu alarmı verildi. İstanbul Valiliği kent genelinde halk sağlığını korumak amacıyla 4 Eylül günü halkın yoğun olarak kullandığı 15 plajdan deniz suyu numunesi alarak sonuçlarını açıkladı.
Yapılan incelemelerde Bakırköy Yeşilköy'de International Hospital önü ve Polis Merkezi önü olmak üzere 2 nokta ile Sarıyer Gümüşdere Plajı’ndan alınan numunelerin halk sağlığı standartlarına uygun olmadığı belirlendi.
EKİPLER KİRLİLİĞİN KAYNAĞINI BULMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Kirliliğin kaynağının belirlenmesi için çalışma başlatılırken İstanbul Valiliği, çıkan sonuçların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kurumlara resmi bildirim yaptı.
Gönderilen bildirimde muhtemel kirlilik kaynaklarının incelenmesi, kirliliğin giderilmesi ve gerekli tüm çalışmaların yürütülmesi talep edildi.
BELEDİYELER ÜÇ YÜZME ALANINI GEÇİCİ OLARAK KAPATIYOR
Elde edilen olumsuz veriler doğrultusunda 3 yüzme alanının geçici olarak kapatılması istendi. İlgili ilçe belediye başkanlıklarına söz konusu alanların geçici olarak kapatılması yönünde talimat gönderen valilik; tabela, afiş ve anons gibi yöntemlerle vatandaşların bilgilendirilmesini ve gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi.


YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...