E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Narin Güran’ın ölümünün 1. yıldönümü! 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024 yılında kaybolan, cinayete kurban gidip 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın 2 gün sonra ölüm yıl dönümü.

20.08.2025 - 13:42
Narin Güran’ın ölümünün 1. yıldönümü!

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan 18 gün sonra, cesedi Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Acılı baba Arif Güran, 21 Ağustos’ta evinde Mevlid-i Şerif okutacağını ve yemek vereceğini duyurarak tüm vatandaşları davet etti.

Kızının ardından ailece yıkıldıklarını belirten Arif Güran, "Evimizin neşesi gitti, hayatımızdan hiçbir şey kalmadı" dedi. Güran, olayın ardından ailesine yönelik yargı sürecine de sert tepki gösterdi.

“TOPLUMUN İÇİNE BİLE ÇIKAMIYORUZ”
Adalet sistemine duyduğu güvensizliği dile getiren Güran, “Bir katilin lafıyla ailemi diri diri gömdüler. 80 milyon insan kızım için ses yükseltti ama mahkeme bizi susturdu. Artık toplumun içine bile çıkamıyoruz. Herkesin gözü üzerimizde. O gözlerle yaşamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“80 YAŞINDAKİ KAYNANAM AİLEME BAKIYOR”
Baba Güran, aileye destek verilmediğini, yakın çevresinden bile yalnız bırakıldıklarını anlatarak, "Aşiret dedikleri güçlü yapı ortada yok. Şu an çocuklarıma, aileme bakan kişi 80 yaşındaki kaynanam. Başka kimse yok" dedi.

Dava sürecine dair tepki gösteren Güran, adil bir yargılamanın yapılmadığını savundu. "Salim'in telefonu karakolda sıfırlanmış. Raporda bu açıkça yazıyor. Ama buna rağmen kimseye sorulmuyor. Bu insanlar neye göre cezalandırıldı?" dedi.

Yargıtay savcısının 19 klasörlük dosyayı 19 günde okuyup onayladığını söyleyen Güran, bu hızın hukuki açıdan inandırıcı olmadığını vurguladı: “Mahkemeler artık sosyal medyadan karar veriyor. Gerçek delillere bakılmıyor.”

AİLE ÜYELERİNE AĞIR CEZALAR VERİLDİ
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran, “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olaydan iki gün sonra Van’dan gelen Nevzat Bahtiyar’a ise “suç delillerini gizleme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Karar, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı.

'BU ACIYI MEZARA KADAR TAŞIYACAĞIZ'
Baba Arif Güran, davanın yeniden ele alınmasını talep ederek, “Kızımın ruhu için adalet istiyorum. Gerçek deliller ortaya çıktı ama dikkate alınmadı. Ölünceye kadar bu acıyla yaşayacağım” dedi.

ETİKETLER:
Narin Güran
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 Ağustos 2025 burç yorumları! Duygularınızın sabit olmadığı bir gün
20 Ağustos 2025 burç yorumları! Duygularınızın sabit olmadığı bir gün
Beyaz Toros yakan kişi tutuklandı
Komisyon toplantısı öncesinde Meclis'in önünde beyaz Toros yakan kişi tutuklandı.
“Huzur İstanbul” uygulaması: 705 kişi gözaltı!
"Huzur İstanbul" uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 292 kişinin de ...
 
'Kayalıktan düştü' dediler! 12 yaşındaki Zeynep nasıl öldü?
Mardin'de 12 yaşındaki Zeynep Sut'un babasının otomobilinde battaniyeye ...
Büyükçekmece'de feci kaza! 1 ölü, 4 yaralı
İstanbul Büyükçekmece’de, park halindeki bir TIR'a arkadan çarpan otomobilde ...
Meteoroloji'den İstanbul için alarm: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, İstanbul'da yarın akşam saat 18.00'e ...
 
Bakanlıktan Mücahit Birinci’ye soruşturma izni
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB dosyasından tutuklu olan Murat Kapki ...
Ankara için su kesintisi uyarısı geldi
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Pursaklar ilçesi ile Keçiören’in ...
Keçi ve horoz kesti, şimdi gözaltında
Bursa'da şaman olduğunu iddia eden R.K.'nın ayin ritüeli için evinde kestiği ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
yunanistan
Euro
sınav stresi
Mersin İdmanyurdu
Afganistan
Chloe Loughnan
Yeni Zelanda
Ersun Yanal