E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Murat Göğebakan'ı ÖLDÜ! Murat Göğebakan Kimdir? Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri Neler? Murat Göğebakan'ı KAYBETTİK! Murat Göğebakan Kimdir? Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri Neler?

Murat Göğebakan Kansere yenik düştü. Murat Göğebakan kimdir? Murat Göğebakan vefat etti? Murat Göğebakan ne hastasıydı? Murat Göğebakan kaç yaşında? Murat Göğebakan nereli?, Murat Göğebakan şarkıları,

31.07.2014 - 10:54
Murat Göğebakan ı ÖLDÜ! Murat Göğebakan Kimdir? Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri Neler?

Murat Göğebakan'ı KAYBETTİK! Murat Göğebakan Kimdir? Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri Neler?

Murat Göğebakan
9 Ekim 1968 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Anne ve babası Almanya'da çalıştığından dolayı Almanya-Türkiye arasında bir çocuukluk geçirmek zorunda kalan Murat Göğebakan ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladı. Daha sonra 1986 yılında Hacettepe Ankara Devlet konservaturarı'na giren Murat Göğebakaneğitimini tamamlamasının ardından Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Murat Göğebakan bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana'da yaşayan Murat Göğebakan ilk evliliğini genç yaşlarda yaptı ve bu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu oldu.

1995 yılının ardından İstanbul'a gelen Murat Göğebakan burada hayallerini gerçekleştirmek adına bir albüm çıkarmak için mücadele etti. Onlarca zorluğa rağmen Murat Göğebakan "Ben Sana Aşık Oldum" isimli albümünü çıkarmayı başardı ve büyük bir çıkış yapmayı başardı. Murat Göğebakan Kral Tv Müzik Ödülleri'nde "Yılın Şarkısı", "En İyi Söz", "En İyi Rock" ve "En İyi Çıkış Yapan" kategorilerinde aday gösterildi. "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülünü kazandı.



Ardından Sindoma Müzik kuruldu. Murat Göğebakan bu şirketten 'Sen Rahatına Bak' 'Tek Suçum Seni Sevmekmiş' ve 'Merhaba' ismli albümlerini çıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Murat Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı 'Ayyüzlüm' isimli albümüyle MÜYAP'ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü.

Ardından çıkardığı 'Yaralı' ve'Sana Olan Aşkım Şahit' isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde 'Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan' isimli bir de kitap çıkardı. 2010 yılında kan kanserine yakalanan Murat Göğebakan, zaman içinde hastalığını yenmiş ve müzik hayatına devam etmiştir. 2010 yılında Aşıklar yolu adlı albümle istediği ilgiyi göremese de, 2012 Mart ayında çıkardığı Aşkın Gözyaşları adlı albümle sevenlerinin beğenisini kazanmayı hedeflemiştir. Albüm çıkış parçası ve klibi Vurgunum adlı parçaya çekilmiştir. Sevenleri ona 'Ağabey' diye hitap etmektedir. Murat Göğebakan kendisine Sevgi Adamı lakabını takmıştır ve öyle tanınır. Murat Göğebakan; Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barış Manço, Deep Purple ve Led Zeppelin gibi isimlerden etkilendiğini belirtmiştir.

LÖSEMİ NEDİR?

Lösemi kan hücresi üretimini etkiler. Kemik içinde bulunan, kan hücrelerinin üretildiği kemik iliğinde başlar. Sağlıklı bir insanda kemik iliği, vücudun enfeksiyonlara karşı koruyan beyaz kan hücrelerini (akyuvarlar), oksijeni vücut geneline taşıyan kırmızı kan hücrelerini (alyuvarlar) ve kanın pıhtılaşmasını sağlayan pıhtı hücrelerini (trombosit) üretir. Lösemide ise kemik iliğinde anormal beyaz kan hücresi üretilmeye başlar ve bunlara “lösemi hücreleri” adı verilir.

Bu anormal yapıdaki beyaz kan hücreleri, normal beyaz kan hücreleri gibi çalışmaz ve normalde olduğu gibi üremeleri durmaz. Zaman içinde lösemi hücreleri normal kan hücresi sayısını geçer ve lösemi belirtileri olarak gösterilen anemi, kanama ve enfeksiyonlar artmaya başlar. Lösemi hücreleri kan yoluyla lenf bezlerine sıçrayarak diğer organlara ulaşabilir, vücudun çeşitli bölgelerinde şişlik ve ağrılara neden olabilir.

LÖSEMİ TÜRLERİ

Lösemi, etkilediği beyaz kan hücresine ve ne kadar hızlı ilerlediğine bağlı olarak farklı türlere ayrılmaktadır.

Akut lösemi hızlı gelişir ve belirtileri kısa zamanda görülmeye başlar. Kronik lösemi ise daha yavaş ilerler ve yıllarca hiç bir belirtiye neden olmadan gelişebilir.

Akut ve kronik lösemi kendi içinde, hangi beyaz kan hücresini etkilediğine göre 2′ye ayrılmaktadır. Eğer lenfosit adı verilen beyaz kan hücreleri anormal olarak ürüyorsa buna “lenfoblastik lösemi”, myelosit adı verilen beyaz kan hücreleri anormal olarak ürüyorsa “miyelogenöz lösemi” adı veriler. Bu 4 ana lösemi türü dışında daha az görülen tüylü hücre lösemisi, kronik miyelomonositik lösemi ve juvenil miyelomonositik lösemi adında farklı lösemi türleri de bulunmaktadır.

Yetişkinlerde en sık görülen lösemi türleri, kronik lenfositik lösemi ve akut miyeloid lösemidir. Çocuklarda ise akut miyelojenöz lösemi (AML) ve miyeloid lösemiler daha çok görülmektedir.

ÇOCUKLUK ÇAĞINDA LÖSEMİLER:

Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemiler hücre cinsine göre; ALL (Akut Lenfoblastik Lösemi) ve AML (Akut Myeloblastik Lösemi) olmak üzere 2 ana gruba ayrılır. Kendi içlerinde de alt sınıflar tanımlanabilir.Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir.

Lösemi nedenleri henüz tam olarak aydınlatılmamıştır. Sitogenetik ve moleküler tekniklerdeki yeni gelişmelerle; genetik yatkınlıklar, radyasyon, benzen ve türevleri (bali, vs.), böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı kalıtsal hastalıklar ve bazı viral hastalıkların hep birlikte lösemiye neden oldukları çalışmalarla gösterilmiştir. Lösemi her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. 1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır.
Herhangi bir etkiyle damarlarımızda dolaşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizdeki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adını verdiğimiz olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana gelmektedir. Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, beyin ve merkezi sinir sistemini tutmaktadır.

BELİRTİLERİ:

Çocuklarda lösemi hastalığının belirtileri:

* İştahsızlık
* Kansızlık
* Zayıflama
* Bacaklarda kemik ağrıları
* Cilt altında kanamaları (kırmızı noktalar veya morarmalar)
* Burun ve dişeti kanamaları
* Ateş

ilk gözlenen bulgulardır.Ayrıca yayıldığı organlara ait belirtiler, örneğin başağrısı, kusma, karın ağrısı, görme bozuklukları önem taşıyabilir. Bu yakınmalarla müracaat ettikleri çocuk hematoloji (kan hastalıkları) uzmanlarınca yapılan muayenede çoğunlukla karaciğer ve dalak büyümesi, lenf bezlerinde genişleme, kanama bulguları tespit edilebilir.

Yapılan kan, kemik iliği, hücre tipini belirleme ve genetik tetkikler sonucu kesin tanı konulabilir.

Tanıdaki ayrıntılı testler genellikle lösemi tiplerini, tedavi prensiplerini belirlemede yardımcı olacaktır.

TEDAVİSİ:

Tedavi öncelikle genel durumun düzeltilmesi yöntemleri ile başlar. Bu safhada kan veya kanın içindeki özel hücrelerini donörlerden (gönüllü kan verici kişi) alınarak lösemili hastaya verilmesi, enfeksiyon mevcutsa gerekli mücadelelerin yapılması, böbreklerin, karaciğer ve kalbin kemoterapi ilaçlarının yan etkilerinden korunma önlemlerinin alınması çok önemlidir.

Ayrıca hastaların ve ailelerin hastalık hakkında bilgilendirilmesi, löseminin umutsuz değil, tersine iyi bir tedavi ve moral desteği ile lösemide %85'lere varan oranda iyileşmenin sağlandığının açıklanması tedavinin ikinci basamağıdır.

TEDAVİ ESASLARI ve İLK TEDAVİ:

Çok yüksek doz, birbirinden farklı en az 6 çeşit ilacın 4-6 hafta içerisinde damardan ve ağızdan verilmesidir. Burada amaç, blast adı verilen kötü huylu ana hücrelerin yok edilmesidir.

Ancak bu kemoterapi ilaçları, maalesef yalnızca kötü hücreleri etkilememekte, vücudumuzun iyi, faydalı hücrelerini de yok etmektedir. Bu nedenle, çocuklarımızın saçları dökülmekte, ağızlarında, bağırsaklarında yaralar açılmakta, halsizleşmektedirler. Yine, vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruyan savunma hücreleri de ilaçlarla yok edildiğinden immün sistem yıkılmakta, en ufak bir mikrop, hastalık etkeni dahi tüm vücuda yayılıp ağır ateşli enfeksiyonlara neden olmaktadır.

Bu nedenle lösemili çocuklarımız etraflarındaki insanlardan, havadan, sudan mikrop almamak ve korunmak için maske takmaktadırlar.
Bugün

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fehmi Koru'dan Turktime'a Müthiş Açıklamalar

(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) - İşte gündelik hayatından ...

Amerikalı oyuncu Drew Berrymore ölüm şoku!
Amerikalı ünlü oyuncu Drew Berrymore'un kız kardeşi Jessica Blyth Berrymore, ...
Game of Thrones'a yeni karakterlerle geliyor!
Game of Thrones, 5. sezonunda 9 yeni karakterle seyircisinin karşısına çıkacak.
 
Nükhet Duru davalı, Sezen Aksu tanık olacak!
Bir müzik şirketinin sözleşmesini tek taraflı feshettiği gerekçesiyle ...
Hande Ataizi: Erdoğan'ın diktatör tavrı doğru olabilir
Gördüğüm, en hamile gibi olmayan hamile kadın. Hani bazı kadınlar vardır, ...
Nejat İşler alkol ve sigaradan uzak kalamadı!
Septik şok nedeniyle 95 gün yoğun bakımda kalan, sonrasında o süreçte ...
 
Megastar Tarkan'nın konser bilet fiyatları belli oldu
Merakla beklenen yılın Tarkan konserinin zamanı belli oldu.Eylül'de üç ...
Rihanna'nın We Found Love Klibine Yasak !
Rihanna'nın We Found Love Klibine Yasak !
Murat Göğebakan'ın Oğlu Konuştu!
Hastanede tedavi gören Murat Göğebakan'ın kardeşi Ferhat Göğebakan ve ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MERSİN
Beycan ÜÇKARDEŞ
Alba Berlin
Şota Arveladze
Ahmet Kaya
Kadir İnanır
Hanefi Avcı
Güvenlik
Jan Wouters