E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Milli Savunma Bakanı Güler: Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında 

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

19.09.2023 - 14:55
Milli Savunma Bakanı Güler: Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında

Rus Barış Gücü Komutanlığı ve Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezi yönetimine alınan tedbirler hakkında bilgi verildiği belirtildi. Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı operasyonla ilgili farklı ülkelerin savunma bakanlıkları harekete geçti.

Bakü, "Önlemler kapsamında, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait birliklerin ön cephedeki mevzilerinin ve derin, uzun vadeli ateş noktalarının yanı sıra muharebe varlıkları ve askeri tesislerinin yüksek hassasiyetli silahlarla kullanılamaz hale getirildiğini" ifade etti.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna döşediği mayınların patlaması sonucu sivillerin ve polis memurlarının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu sonrası Rusya'dan açıklama: Biz karışmayacağız Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu sonrası Rusya'dan açıklama: Biz karışmayacağız

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: YALNIZCA ASKERİ HEDEFLER YOK EDİLİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Ermeni silahlı kuvvetlerinin, 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildirinin hükümlerinin aksine Karabağ bölgesinde varlığını sürdürmesinin, bölgesel barış ve istikrara ciddi tehdit oluşturduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Üçlü bildirinin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesinde gerçekleştirilen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılarak topraklarımızdan çıkarılması, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, işgalden kurtarılan topraklara dönen sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla antiterör operasyonu başlatılmıştır." Açıklamada, "Rus Barış Gücü Komutanlığı ve Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezi yönetimine alınan tedbirler hakkında bilgi verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da "Karadağ'daki ayrılıkçı rejimin sonlandırılması gerektiğini" belirtti ve "bölgede barışın ancak Ermeni güçlerinin Karabağ'dan tamamen çekilmesiyle sağlanabileceğini" belirtti.

Bölgedeki ayrılıkçı etnik Ermeni yönetim, operasyonun başlamasıyla Azerbaycan'ın cephe hattı boyunca topçu ve roket atışı yapıldığını bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'a operasyon başlattığını açıklamasının ardından, Azerbaycan sınırındaki durumun stabil olduğunu belirtti.

RUSYA'DAN ÇAĞRI

Azerbaycan'ın Karabağ'da yeni bir operasyon başlatmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Azerbaycan ve Ermenistan'a "Dağlık Karabağ'da kan akıtmayı durdurun" çağrısı yaptı.

Zakharova, Rusya'nın bölgede gerilimin artmasından endişeli olduğunu ve Moskova'nın barış gücünün bölgede kalarak görevini sürdüreceğini bildirdi.

YAŞAR GÜLER, AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANI GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Savunma Bakanı General Zakir Hasanov ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hasanov, Güler'e Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki operasyonlara karşı yerel önlemler hakkında bilgi verdi. Güler, "Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ı desteklediğini" söyledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
Euroleague
TÜFE
Afganistan
sanayi
A Milli Takım
A) Milli Futbol Takımı
özgecan cinayeti
Eskişehirspor