Turk Time
DOLAR
49,8376 ▲ %0.08
EURO
55,4941 ▼ %0
ALTIN
6482,4100 ▼ %-0.28
BIST-100
11165,44 ▲ %0.13
PETROL
111,8500 ▲ %1.93
BONO
39,5000 ▼ %-0.23
ISTANBUL
BUGÜN
11/16°
ISTANBUL
YARIN
14/17°

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor!

Meteoroloji'den yeni hafta için yapılan son açıklamaya göre, Salı günü Marmara dahil birçok kentte sağanak görüleceğini bildirdi. 8 kent için ise ‘risk var’ uyarısı yapıldı.

  • Son Güncelleme:
Meteoroloji uyardı: Kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batı, Mersin'in doğu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

8 KENT İÇİN 'RİSK VAR' UYARISI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Pazar İç Anadolu Orta ve Batı Karadeniz'de yağmur var. Diğer bölgelerde yağış yok. Salı günü Ege, Marmara'nın güney ve batısı, batı Akdeniz'e gelecek kuvvetli yağmur su baskınları yapabilir. Dikkatli olunmalı. İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın, Antalya'da risk var" ifadelerini kullandı.

PERŞEMBE GÜNÜ KAR GELİYOR

Prof. Dr. Şen, "Bu hafta yurtta yağmur görülecek. Salı günü batıda kuvvetli olacak. Perşembeden sonra kuzeyden gelecek soğuk hava batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu, Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yapabilir" dedi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz