Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 18 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, özellikle iç kesimlerde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ani bastıran yağışlara karşı vatandaşlar sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olmaya çağrıldı.
Yağış beklenen iller arasında Akdeniz ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu, Kars, Ardahan ve Ağrı bulunuyor.
MARMARA SERİNLİYOR, AMA KISA SÜRELİĞİNE
Son günlerde yurtta etkisini artıran Afrika sıcakları, bugün itibarıyla Marmara Bölgesi’nde etkisini yitiriyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları 29–31 dereceye kadar düşerken, serinlik etkisini sadece birkaç gün sürdürecek. Meteoroloji uzmanları, hafta sonundan itibaren yeni bir sıcak hava dalgasının yurdu etkisi altına alacağını ve bu dalganın uzun süreli olacağını belirtiyor.
MGM, doğu bölgelerde ise sıcaklıkların bugün itibarıyla 2 ila 4 derece arasında artmasını öngörüyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kesimlerinde hissedilen sıcaklıklar oldukça yüksek değerlere ulaşacak. Özellikle Diyarbakır, Siirt ve Mardin gibi şehirlerde sıcaklıkların 40 dereceyi aşması bekleniyor.
Hafta sonu itibarıyla Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgasının Türkiye’ye ulaşacağı bildirildi. Bu dalganın önceki sıcaklardan daha uzun süreli olacağı ve özellikle Ege, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini daha fazla hissettireceği belirtildi. Bazı illerde hava sıcaklıklarının 40–42 dereceyi geçmesi bekleniyor. Uzmanlar, sıcak çarpmasına karşı özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Marmara Bölgesi:
Genel olarak az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir. İstanbul’da sıcaklık 31 derece, Edirne’de 35, Balıkesir’de 36 derece dolaylarında seyredecek.
Ege Bölgesi:
Bölge genelinde açık ve az bulutlu hava hakim. İç kesimlerde ise öğleden sonra Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. İzmir’de sıcaklık 35 derece, Denizli’de ise 38 dereceye kadar çıkacak.
Akdeniz Bölgesi:
Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir gün bekleniyor. Isparta gibi iç kesimlerde öğleden sonra yerel sağanaklar görülebilir. Antalya 31, Adana 35, Hatay 32 derece.
İç Anadolu Bölgesi:
Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya ve Karaman’da öğle saatlerinden sonra sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Ankara ve Konya’da sıcaklık 36 derece civarında olacak.
Batı Karadeniz:
Parçalı ve az bulutlu hava etkili olurken, iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Bolu’da sıcaklık 31, Düzce’de 33 derece olacak.
Orta ve Doğu Karadeniz:
Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacak. Amasya 40 derece gibi yüksek bir sıcaklıkla dikkat çekerken, Trabzon 28 dereceyle daha ılıman seyredecek.
Doğu Anadolu:
Bölgenin kuzeydoğusunda, özellikle Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel sağanaklar görülebilir. Erzurum ve Van’da sıcaklık 29, Malatya’da ise 38 derece olacak.
Güneydoğu Anadolu:
Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bölgede sıcaklıklar oldukça yüksek: Diyarbakır 42, Siirt ve Mardin 39 derece civarında seyredecek.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...