Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4-5 derece altında seyrederken, yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, bugün Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.
6 İL İÇİN SARI KODLU KUVVETLİ YAĞIŞ
MGM, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı 6 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması istenen bu iller: Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kocaeli, Sakarya ve Kastamonu'nun kuzey kesimleri.
NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, soğuk hava dalgasının etkisine dikkat çekerek, hava sıcaklıklarının "Ekim ayı gibi değil, aralık, ocak gibi hissettireceğini" belirtti. Çalışkan, rüzgarın etkisiyle Ege'de bile hissedilen sıcaklığın düşeceğini kaydetti.
KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR
Çalışkan, hafta sonu hava olaylarına ilişkin şu uyarıları yaptı:
Batı Karadeniz: Yağışlar şiddetli olacak. Kastamonu, Bolu ve Kartalkaya gibi yüksek rakımlı yerlere kar yağacak.
İç Anadolu ve Doğu: Kar yağışının daha sonra Sivas ve Kayseri'ye, ayrıca Erzurum ve Gümüşhane'nin yüksek yerlerine de sıçrayacağı tahmin ediliyor.
Pazar Günü Riskler: Pazar günü Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu'da gök gürültülü sağanaklar beklenirken, Karadeniz’de Samsun-Rize hattında şiddetli yağışla birlikte rakımı 1600 metrenin üzerindeki yerlere yoğun kar yağacağı bildirildi.
Büyük Şehirlerdeki Durum:
İstanbul: Yağış hafif, sıcaklık 17 derece.
Ankara: Parçalı bulutlu, sıcaklık 12 dereceye inecek.
İzmir: Güneşli olsa da kuvvetli rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık 17 derece.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...