Turk Time
DOLAR
48,4426 %0.24
EURO
56,2908 %-0.16
ALTIN
6963,8080 %0.2
BIST-100
13969,02 %0.26
PETROL
93,8400 %-0.83
BONO
39,5700 %0.05
ISTANBUL
BUGÜN
22/29°
ISTANBUL
YARIN
21/30°

Merkez Sağda Çiller Rüzgarı! Cindoruk Muhalifleri Harekete Geçti, DP'de İşler Karıştı

DP’de Cindoruk muhalifleri Yılmaz ve Çiller’i bir araya getirmek için kolları sıvadı. Bu görüşmeye temkinli bakan Çiller’in “Geri döndüğümde vatandaşa diyecek yeni şeylerim olmalı, bunun hazırlığını yapıyorum” dediği öğrenildi

  • Son Güncelleme:
Merkez Sağda Çiller Rüzgarı! Cindoruk Muhalifleri Harekete Geçti, DP'de İşler Karıştı

Şebnem Hoşgör'ün haberi...

Siyaset kulisleri CHP’nin olağanüstü kurultay sürecine kilitlenirken, balayı dönemini tamamlayan merkez sağın birleşik partisi DP’de de kongre rüzgarları esiyor. DP’nin son GİK toplantısında Hüsamettin Cindoruk ekibine bayrak açarak, 12 Haziran kongre gündemine genel başkanlık seçiminin de alınmasını sağlayan Mesut Yılmaz öncülüğündeki ANAP kanadının, bu kongrede yeniden aday olacağını ilan eden Cindoruk’a karşı rakip çıkartma arayışı sürüyor.

DP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu süreçte ANAP kanadından sürpriz bir hamle geldi. Yılmaz kurmaylarının geçtiğimiz günlerde Çiller kurmaylarına giderek, Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz arasında bir görüşme yapılabilmesi için yardımcı olmalarını istedikleri öğrenildi. Yılmaz’ın talebi doğrultusunda olduğu ifade edilen görüşme isteminin, ANAP kurmayları Beyhan Arslan ve Ömer Ertaş tarafından Çiller kurmaylarına iletildiği bildirildi.


Fularını gönder iş bitsin!

Siyaseti bıraktıktan sonra kendisiyle hiç görüşmeyen, DP ile birleşme aşamasında yine kendisini “dışarda” tutup muhatap almayan ANAP kanadına “kırgın” olduğu ifade edilen Çiller’in, Yılmaz kanadından gelen bu talebe şimdilik “sıcak bakmadığı” bildirildi. Geçtiğimiz Pazar günü ABD’den Türkiye’ye dönenen Çiller’in, kurmaylarına, görüşme talebine ilişkin Yılmaz kanadına bir yanıt verilmesi için “Bir süre daha bekleyelim” dediği öğrenildi.

12 Haziran kongresinde aday olması için aralarında eski milletvekilleri, mevcut bazı DP GİK üyeleri ve il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiden telefon, faks ve mektup yoluyla çağrı aldığı ifade edilen Çiller’in, aktif siyasete dönüş için 13-14 Kasım’da yapılacak DP Olağan Kongresi’ni düşündüğü belirtiliyor.

Çiller’e, “Yeter ki aday olduğunu açıkla sonra istersen kongre salonuna dahi gelme. Fularını gönder iş bitsin” şeklinde çok sayıda ilginç mesajın geldiği ifade ediliyor.


’Verecek cevabım olmalı’

Çiller’in, 12 Haziran kongresinde aday olmasına yönelik baskılara da, “Geri döndüğümde vatandaş bana ’8 yıl sesin çıkmadı. Şimdi niye geldin? Benim için ne yapacaksın? diye sorduğunda verecek bir yanıtım olmalı. Her konuda somut önerilerimiz, hedeflerimiz olmalı. Bunun hazırlığını yapıyorum. Haziran erken olur” diyerek karşılık verdiği ve örtülü biçimde Kasım’ı işaret ettiği ifade ediliyor. (vatan)

YORUMLAR 

dp kongre delegesi nerede?

mesut yılmaz dp b.kongre delegesi yok 1200 delege fulara oy verecek kargalar bile güler buna kimse kırat delegesini böyle küçümseyemez bu delege 14 yıl muhalafette partinin kapısını açık tutuyor rızkını harcıyor partiye elektrik su kira vb..haddinizi bilin mesutcu çilerci gecinen koltık sevdalıları gölge etmeyin çekin gidin işnize

izzet çelebi

ALLAH rızası için ülkede okumuş milyonlarca insan varken eski siyasetçileri allayıp pullayıp yeniden önümüze getirmesinler .hacı yatmaz bebekleri gibi ne yapsak bunlar hep meydanda ,.seçimleri kaybederler kongırelerden kovulurlar bıkmadan bir kultuk sevdasıyla başımıza musalat olurlar.bu demokrasiye ve bize hakarettir yeni yüzler gelsin artık

Ahmet

Kim neyi toparlıyor gene? Haber verin yaa! En azından anamdan kalan çıkını toparlıyayımda gene toparlamasınlar!!. Daha önce toparladıkları bittimi acaba?

temel uzun

Değişen konjoktürün mihenk taşı Tansu Hanım olacaktır. Değişen Türkiyenin en etkin isimlerinden olacaktır. Çünkü ülkemizin bu çalkantılı ortamdan çıkma, daha çok demokratikleşme, ötekileştirme politikasına son verme ve değişen yeni dünya düzeninde etkin bir biçimde yerini alması için Tansu ÇİLLER gibi bir toparlayıcıya ihtiyacı vardır. Tansu Çiller tek başına bu vasıfları taşıyabilen bir liderdir. Kimsenin yardımına ihtiyacı yoktur. Hayırlı olması dileğiyle...

ramazan Akbudak

Dogu cephesinde yeni bir sey yok.Eskiyi hurdaliktan cikart,biraz boya ,biraz lehim yaldizla ortaya sür.Halen tarihin tekerrüne yardimci oluyoruz.Galiba Ciler hanimin altinlar suyunu cekti.Sinemamiza hos geldiniz.Soygunlar ve Ceteler savasi yeniden vizyonda.Ilk bölüm,Susurluk.

Ahmet

Birileri Demokrat Partiyi batırmak için yoğun çaba içinde.Bu millet her iki parti başkanını da tam temizlikle tasfiye etti. Tekrar gelecek haberleride külliyen yalan. Hüsamettin Cindoruk un partiyi temizlik yaparken dışarıya attığı geçim kaynağı bu iş olanların hayali!. Facebookta aynı kişi veya kişilerce açılmış asparagas sayfalarda günlerdir çağrı yapılıyor. Katılan varmı baktım,birkaç kişi. Hatta altına çok ağır sözler yazan DP liler var.Çok güldüğüm;"NewYork ta temaslarını sürdürüyor" sözü.

Hasan Tahsin

Çiller dönmeye karar verirse, Tek başına da gelir ve ilk seçimde %10 barajını aşarak gelir.Fakat asla ve asla, Mesut Yılmaz ve Hortumcu tahifesi ile bir araya gelmez.Şapkacı baba ve onun alt çenesi olan Cindoruka karşı SAVAŞARAK gelir.Çiler dönmeye karar verirse, kimseye ihtiyaç duymadan tek başına gelir.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Karasüleyman

Milleti soymaktan domamışlar demeki insanda onur gurur olmasa ne beklenir.

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz