Marmaris’te orman yangını ikinci gününde: Ekipler bölgede
Marmaris'de sahile yakın ve karadan ulaşımın olmadığı noktada başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları ikinci gününde de devam ediyor.
- Son Güncelleme:

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yalancıboğaz mevkisinde sahile yakın ve karadan ulaşımın olmadığı noktada başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları ikinci gününde de devam ediyor.
Yangına, gece boyunca karadan ve gece görüşlü helikopterlerle havadan müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katıldı.
217 PERSONEL, 7 UÇAK VE 16 HELİKOPTER SAHADA
Yangına 217 personel, 7 uçak, 16 helikopterle müdahale ediliyor. Kara yolu ulaşımı olmaması nedeniyle bölgeye Aksaz Deniz Üs Komutanlığından da çıkarma gemileri ile arazözler ve iş makineleri taşındı.
Sahil güvenlik botları da yangın alanına intikal ederek büyük su topu atan gemilerle yangına müdahale ediyor.
Ekipler yangını kontrol altına almak için çaba gösteriyor.

VALİ AKBIYIK YANGIN BÖLGESİNDE
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ile Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, yangın bölgesinde inceleme yaptı.
Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada yangın ihbarının ardından 10 dakika içerisinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün hava araçlarıyla müdahaleye başlandığını söyledi.
DİK ARAZİ MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRIYOR
Yangın çıkan arazinin çok dik olması nedeniyle karadan müdahalenin yapılamadığını dile getiren Akbıyık, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla alevlere ağırlıkla havadan ve denizden müdahale edildi. Ancak karadan da yol açma çalışmaları devam ediyor. Toplam 217 personel, 7 uçak, 16 helikopter, toplam 82 kara unsuruyla müdahale edildi. Müdahale sırasında Milli Savunma Bakanlığımız, Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdan da çıkarma gemileri ve helikopterlerden faydalandık. Çıkarma gemilerimiz arazözlerimiz ve yangın söndürme personelimizi yangın alanına intikal ettirdiler. Ayrıca sahil güvenlik botları personellerimizi yangın alanına intikal ettiriyor ve büyük su topu atan gemilerle de müdahale etmeye gayret ediyorlar."

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...