Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan tevdii raporu, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi incelemeleri sonucunda, 32 konser hizmet alımında belediyenin 154 milyon 453 bin 221 lira 60 kuruş zarara uğratıldığının tespit edildiği bildirildi.
14 KİŞİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ
Yürütülen soruşturma kapsamında 5’i tutuklu olmak üzere 14 kişi hakkında “nitelikli zimmet” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.
İddianamede, nitelikli zimmet suçunun zincirleme şekilde işlendiği gerekçesiyle 8 sanık hakkında 31,5 yıla kadar, 6 sanık hakkında ise 18 yıla kadar hapis cezası istendi.
Soruşturma dosyasında, belediyenin konser organizasyonlarında hizmet alımı süreçlerinde mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığı, bazı firmalara usulsüz ödemelerde bulunulduğu ve kamu zararına neden olunduğu ileri sürüldü.
SAVUNMA İÇİN 1 HAFTA SÜRE VERİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu iddialarla ilgili olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında da “görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” suçlamaları kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talebinde bulundu.
İçişleri Bakanlığı, soruşturma izni talebi çerçevesinde Yavaş’a savunma hakkı tanıyarak bir haftalık süre verdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |