Turk Time
DOLAR
48,8110 %0.03
EURO
55,9350 %-0.08
ALTIN
6839,2730 %0.36
BIST-100
13198,84 %-1.04
PETROL
94,4900 %-2.29
BONO
39,6300 %-0.7
ISTANBUL
BUGÜN
12/16°
ISTANBUL
YARIN
11/20°

KKM'den çıkış hızlanınca ne olur? Prof. Dr. Hakan Kara anlattı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) tarihe karışıyor denilebilir. Merkez Bankası, tüzel kişilerin KKM hesaplarında yeni açılış ve yenileme işlemlerini sonlandırdı. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, KKM'den çıkışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • Son Güncelleme:
KKM'den çıkış hızlanınca ne olur? Prof. Dr. Hakan Kara anlattı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), KKM ile ilgili yeni bir adım attı. Banka, tüzel kişilerin kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında yeni açılış ve yenileme işlemlerini sonlandırdığını duyurdu.

Bilkent Üniversite Öğretim Üyesi ve TCMB’nin eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu gelişmeyi değerlendirdi.

DÖVİZ KURUNA ETKİSİ OLACAK MI?

Hakan Kara, "KKM’den çıkış hızlanınca ne olur? Çıkan şirketlerin bir kısmı döviz alır. Merkez Bankası net rezervi biraz azalır, bankaların fazla likiditesi azalır, TCMB’nin likidite yönetimi kolaylaşır. Merkez Bankası faiz politikasını temkinli götürebilirse döviz kuruna pek bir etkisi olmaz" dedi.

 

 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz