E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu söz verdi: Yurt sorununu bitireceğiz 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Florya Kampüsü'nde partili gençlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrenci bursu ve kredilerinin yükseltilmesini, söz konusu artışların da eylülden itibaren yapılmasını istediklerini ifade etti.

13.08.2022 - 13:38
Kılıçdaroğlu söz verdi: Yurt sorununu bitireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya Kampüsü'nde yapılan CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin büyük sorunlar yaşadığını bildiklerini, bu sorunlarla mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi.

Bu tarihsel misyonu gençlerle beraber yerine getireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ÖSYM'nin Türkiye'nin en güvenli merkezi olacağını, bu merkezin başında liyakatli kişiler bulunacağını kaydetti.

"YURT SORUNUNU BİTİRECEĞİZ"

İktidara geldiklerinde en geç 1 yıl içinde sorununu bitireceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, 2019'da CHP'li belediyelere ait 22 yurt bulunduğunu, bugün yurt sayısının 83'e çıktığını, bu yurtlarda 14 bin 745 öğrencinin barındığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, öğrenci bursu ve kredilerinin yükseltilmesini, söz konusu artışların da eylülden itibaren yapılmasını istediklerini ifade etti.

Dünyanın demokrasiden yana olanlarla, otoriter rejimden yana olanlar arasında ikiye ayrıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Parti'dir. Yani demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunu da çok iyi bilmeniz lazım" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yüzyılda gencecik evlatların idam sehpalarında hayatlarını kaybettiğini, başbakanlar ve bakanların idam edildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ SİZ ÇİZECEKSİNİZ"

CHP Gençlik Kolları Başkanlarına, "Yol arkadaşlarım" diye seslenen Kılıçdaroğlu, görevinin gençlerin hayallerini gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.

Başkanlardan, sorumluluk sahibi her gencin sandığa gitmesini sağlamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Otoriter rejimden değil, demokrasiden yana oy kullanmasını isteyeceksiniz. Demokrasinin erdemini, güzelliğini anlatacaksınız. Baskının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatacaksınız. Yaklaşık 7,5 milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Türkiye'nin kaderini siz belirleyeceksiniz, ben değil. Türkiye'nin geleceğini siz çizeceksiniz. O nedenle bilinçli olmak, ülkenin sorunlarına kilitlenmek, sorunları çözmek için çaba harcamak, demokratik yollarla bunun önünü, kulvarını açmak sizin elinizde. O nedenle tarihin size yüklediği ağır bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun farkında olmanız lazım.

ÖZGÜRCE ELEŞTİRİ VURGUSU

Gençlerin kendisini özgürce eleştirebileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, farklı düşüncenin bulunmadığı yerde büyüme ve gelişmenin olmayacağını sözlerine ekledi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik'in de konuşma yaptığı toplantıda, mayısta trafik kazasında hayatını kaybeden CHP Amasya Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bağ'ın fotoğrafı, Kılıçdaroğlu'nun yanındaki sandalyeye konuldu.

Başkan Killik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin ilk gençlik kolları teşkilatının fotoğrafını hediye etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı adına Canan Kaftancıoğlu da toplantıya katıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
Ukrayna
Ahmet Kural
IŞİD
Jose Mourinho
haşim kılıç
Mesut Bakkal
voleybol
Bütçe