E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara sert çıkış: Türkiye güven kaybetti 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye dış politikada güven veren ülke olmaktan çıktı. Dış politikanın milli olması lazım." sözleriyle iktidarı eleştirdi.

24.10.2023 - 16:18
Kılıçdaroğlu ndan iktidara sert çıkış: Türkiye güven kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin son yıllarda sergilediği dış politika tavrını eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hepimiz çalışacağız. Güçlü bir şekilde çalışacağız. Güzel bir aileyiz. Birlikteyiz, elbette özgürce tartışacağız. Yüz yıllık birlikteliğimizi önümüzdeki yüz yıl da kimse engellemeyecektir. Yüz yıllık birlikteliğimiz var, yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi halkın sorunlarına iniyor ve çözü arıyor.

Dün Barış Terkoğlu, Cumhuriyette köşesinde yazmıştı. Diyor ki, "Hapishanede bile bu çeteler, Anadolu Adliyesi'nde hangi hakimin geleceğini bile biliyorlar. Düşünebiliyor musunuz, yargının içine düştüğü durumu.

Ben Yenikapı mitinginde demiştim, "Camiye, adliyeye, kışlaya siyaseti sokmayın." Başkan vekili arkadaşlarıma söyledim, erişim engeli getirilen konuşma metinlerini TBMM Genel Kurulu'nda okunacak ve meclisin tutanaklarına geçilecek. Bunlar zavallı adamlar. Sanıyorlar ki, "Biz erişim engeli getirdik, Kılıçdaroğlu bir şey yapamayacak. Sizin feriştahınız da gelse bizi susturamaz. Adaleti bu memlekete getireceğiz. Muhalefette olsak da getireceğiz bu memleketi.

'ADALETİ FİLİSTİN İÇİN DE İSTİYORUZ'
Adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz. Bütün dünya için istiyoruz. Kendilerini uygar dünyanın bir parçası olarak ilan eden sözde yöneticiler Filistin için ne yapıyor. 2 bini aşkın çocuk katledildi. 5 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Hastane bombalanır mı? Ama bir insanın gözü dönmüşse, artık bir şeyi görmüyorsa ve kendi koltuğunda düşkünse -Netanyahu için söylüyorum- onlar giderler elbette hastaneyi de bombalarlar. 

Geçmişte Türkiye, Orta Doğu'nun en güven veren bölgesiydi. Türkiye Orta Doğu'da yaşanan sorunlarda ilk sorunu çözecek ülke olarak akıllara gelirdi. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye güven veren bir ülke olmaktan çıktı. Bir sorun çıktığı zaman Türkiye'nin kapısını çalarlardı. Son yıllarda Türkiye bu güveni kaybetti. Bizimkiler bağırıyorlar, "Biz gelip arabulucu olalım mı" diye. Kimse bu sesi duymuyor. Çünkü Türkiye artık güven veren bir millet olmaktan çıktı. Dışişleri Bakanlığı'nın attığı her adımın tartışılması lazım. İç ve dış politikayı bir arada tutmayın dedim. Onlar kalktılar, dış politikayı iç politika gibi kullanmaya başladılar. Kalktık ta Mısır ile kavga etti. Orta Doğu'nun yüzünü bize dönmesi demek kadın-erkek eşitliğine dönmesi demektir.

'ORTA DOĞU'DA DIŞLANAN BİR TÜRKİYE KONUMUNA GELDİK'
Orta Doğu halkları bize imreniyor. Ama bizim ülkenin yöneticileri de Orta Doğu'nun kralları gibi olmak istiyor. Türkiye, geçmişte sorunları çözmeye talip olmazdı, davet edilirdi. Sözü dinlenen bir Türkiye'den Orta Doğu'da dışlanan bir Türkiye konumuna geldik. Türkiye dış politikada güven veren ülke olmaktan çıktı. Dış politikanın milli olması lazım.

Amerika, iki uçak gemisi gönderdi. Erdoğan bağırıyor, 'ABD nere, Akdeniz nere.' Erdoğan'a sormaz mıyım? Senin damadının Amerikan gemisinde ne işi var? İkili oynamayacaksınız, dürüst ve namuslu olacaksınız. Evet, "Neden o gemi oraya gidiyor?" diyebilirsin ama damadına da bakacaksın.

Türkiye, güven kaybetti doğru.

Dışişleri Bakanlığı sıradan bakanlık değildir, Türkiye'nin dış politikasını belirler. "Bu can bu bedende kaldıkça bu papazı teslim etmem" diyordu, tıpış tıpış teslim ettin. Sana kim güvenecek? Dış politikada güven kaybı çok önemli bir güven kaybıdır. Mavi Marmara'da milleti kışkırtacaksınız, arkasından "bana mı sordun giderken" diyeceksiniz. Güven kaybı çok temel bir kayıptır.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız.100. yaşını kutlayacağız. Biz cumhuriyeti kanla gözyaşıyla kurduk, ağır bedeller ödedik. Ülke işgal altındayken babalarımız dedelerimiz büyük mücadeleler verdiler. Gözüm Sakarya'da düşüncem istiklal yolunda. Milli Kurtuluş Savaşı sıradan bir savaş değil, ağır bedeller verilen bir savaş. Biz bu savaşı verdikten sonra başka ülkeler de örnek alarak kendi kurtuluş savaşını verdiler, onlar da cumhuriyete geçtiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti önderlik eden bir ülkedir. 100. yılda iktidar ve onun destekçisi bir partinin kararıyla yabancı askerler geliyor.

Partili arkadaşlarımız, sanat dünyamız sık sık ifade eder. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz, bu cumhuriyeti birlikte kutlayacağız.

Cumhuriyet her şeyden önce bilimde ekonomide teknolojide güçlü olmak demektir. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak demektir. Yurtta barış dünyada barış demektir. Savaşın acımasızlığını gören komutan dünyada barışın ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Eğitimde tam eşitliktir. Eğitim aydınlanma demektir. Aydınlanmayı yakaladığımız zaman bizi zaten kimse tutamaz. Cumhuriyet aynı zamanda kadın erkek eşitliği demektir. İngiltere'den Yunanistan'dan önce kadın erkek eşitliğini getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kimsenin hiçbir kadının unutmaması gerekir. Savcı yazıyor adalet giderse devlet çöker diye. Cumhuriyet inançları siyasete malzeme etmemek demektir. Eğer düşüncelerinizi özgürce ifade edemiyorlarsa orada cumhuriyet yoktur. Cumhuriyet demokrasiyi inşa etmek demektir. Mustafa Kemal Atatürk "demokrasinin en belirgin şekli cumhuriyet demektir" diyor. Cumhuriyet rejimi demek demokrasi ile devlet şekli demektir. 10 yıl kurmuş cumhuriyeti kuralı, demokrasiyi getirmeliyiz diyor Atatürk. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir diyor Mustafa Kemal Atatürk.

'YAŞASIN 100. YILINI KUTLAYAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'
Bizim belediyelerimizin olduğu her yerde her yer bayrağımızın renginde kırmızı beyaz olacak ve Cumhuriyetin 100.yılı şenlik havasında turnuvalarla, konserlerle, yürüyüşlerle kutlanacak. Yani Cumhuriyet Halk Partisi 100. yılımızı coşkuyla halkımızla birlikte kutlayacak. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın 100. yılını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Destici'ye tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen ...
Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul edecek.
Bahçeli'den Gazze mesajı: Bizde geri adım yoktur
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
 
Yeniden Refah Partili başkan İsrail’i ‘Pepsi’ dökerek protesto etti! Devlet izin verirse şehit olurum
Yeniden Refah Partili başkan İsrail’i ‘Pepsi’ dökerek protesto etti! Devlet ...
İYİ Parti'den iktidara Gazze desteği
İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin Gazze'de barışın yeniden ...
CHP'li Öztrak: Kurultayımızda gücümüze güç katacağız
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Kurultayımızda ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kur hareketliliği beklemiyoruz
CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur hedefi ve tahminlere ilişkini ...
Dışişleri Bakanı Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ...
Özgür Özel: Bu partiyi iktidar yapmak için yola çıktık
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, "Bu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Serdar Ortaç
TCMB
Ukrayna
DEAŞ
ölüm haberi
Christoph Daum
ygs puan hesaplama
Ankara