E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş ve Kavala çağrısı: Adaletin yıpranmasını istemiyoruz 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Çiğdem Mater, Can Atalay, Batuhan Çolak... bu kişiler içerde uyuşturucu baronları dışarda." sözleriyle adalet vurgusu yaptı.

17.10.2023 - 15:17
Kılıçdaroğlu ndan Demirtaş ve Kavala çağrısı: Adaletin yıpranmasını istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına İsrail-Filistin savaşı ve Amasra maden faciası davasını gündemine alarak başlayan CHP lideri ardından mecliste tartışma konusu olan tezkereye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Biz akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Orta Doğu'ya barışın Türkiye'ye getirmesini istiyoruz.

Amasra maden faciası dolayısıyla oraya gittik. 43 madencimiz hayatını kaybetmişti. Göz göre göre 43 işçi ölüme gönderildi. Yüzde yüz kusurlu bulunan TTK müdürü terfi edildi. Davayı yakından izliyoruz.

Yüzde 50 cinsiyet kotasını getireceğiz. Çünkü CHP büyük tarihsel dönüşümün her zaman öncüsü olmuştur, burada da olacaktır.

TEZKERE TARTIŞMASI
Mecliste bir tezkere görüşülüyor. Biz CHP olarak ve doğrudan doğruya terör örgütü saldırısına uğrayan biri olarak teröre her zaman karşı çıktım. Bizden ne isteniyorsa eyvallah. Bir tezkere getirdiler, güzel. O tezkerede şunlar yazıyor: TSK sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunulması üzerine yabancı devletlere gönderilmesi.....Eyvallah. Uluslararası hukukun da vereceği bir avantajdır bu. Ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin müdahalede bulunması...

Nasıl olur da yabancı askerler buraya gelir. Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz.

Bahçeli'den de Erdoğan'dan yanıt istedim. Erdoğan'dan tık yok anladığım kadarıyla. Bahçeli bugün konuşmuş, böyle bir şey yok diyerek. Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. Türkiye'ye meşru yabancı postallar gelebilir... ben onu da istemiyorum. Meşru ne demek ben el kaldıracağım yabancı asker istiyorum.

Terörle mücadeleyse gideriz. Terör bana saldırdı, size saldırmadı. Siz evladınızı parayla gönderdiniz ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim. Papazı teslim ettiklerinde bunlardan ses çıktı mı ya? Milli Kurtuluş Savaşını yöneten gazi Meclis M.K.Atatürk'e başkomutanlık yetkisini 3 ayda verdi. Ne dedi Trump, bak beni kızdırma senin mal varlığını duyururum. Cemal Kaşıkçı cinayeti İstanbul'da konsoloslukta öldürüldü. Dava açıldı, bir tehdit geldi, götürdüler davayı teslim ettiler. Ben sana mı güveneceğim?

Kuzey Irak'ta bizim askerin başına çuval geçirdiler. Erdoğan'a sordular, Amerika'ya nota verecek misiniz? Müzik notası mı vereceğim dedi. Mavi Marmara'yı 20 milyon dolara sattılar. O sözleşmeyi de gece 12'de geçirdiler. Biz bunları biliyoruz.

Bahçeli yok canımızı falan veririz değil. Yabancı askerlerin önünde bütün CHP'liler olarak duracağız, ve bunları göndereceğiz.

ADALET VURGUSU
Adalet. Kocaeli'nde yaptığımız toplantıda bazı olayları açıklayacağımı ifade etmiştim. Balzac'ın söylediği önemli bir cümlesi vardır. Kanunlar güçlüleri delip geçtiği, ama zayıfların ise takılıp kaldığı bir örümcek ağına benzer. Haklı olanların mahkemede, haksız olanların dışarıda olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Çiğdem Mater, Can Atalay, Batuhan Çolak... bu kişiler içerde uyuşturucu baronları dışarda.

Yargıçlar tercihini güce göre yapıyorsa orada adalet ölüyor demektir. Fatih Sultan Mehmet yüzyıllarca önce demiş: Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adalet öldüğü gün de devlet ölür. Bunlar Fatih Sultan Mehmet Han diyordu. Hakim mahkemeden mahkemeye değişiyor. Mafya, siyaset iç içe geçerse devlet büyük yara alır. Bu ülkede mafya liderleri serbest bırakılıyor.

Adaletin yargının yıpranmasını istemiyoruz. Bu ülkede uyuşturucu baronlarının serbest bırakıldığını, fetö borsası kurulduğunu, parası olanın dışarı çıktığını biliyoruz. Uyuşturucu baronlarına vatandaşlık bile verildi bu ülkede. Bir anayasa hukukçusu Kemal Özler'in saptamalarını okuyalım. Hakimler temel hak ve hürriyetleri koruyan değil, tersine bunlara müdahale eden görevliler haline geldi. Artık hukuk siyaseti çerçevelendirmiyor. O siyasetin cenderesi altında bulunmaktadır diyor.

'YARGIYI ÇÜRÜTEN ÇETE LİDERLERİ'
Şimdi soruyorum: Yargıyı çürüten bu çetenin en önemli liderleri kim? Bunların aktörleri kim? Bunlarla mücadele edilecek mi, edilmeyecek mi? Mustafa Doğan İnal Erdoğan'ın avukatı. Bu kadar kirli bir adam yoktur. Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim. Kim bu adam! Salı günü bunları açıklayacağımı söyleyince Adalet Bakanı müfettiş görevlendirdik diyor. Sen yukarıdakilerle uğraşabilecek misin? 2 tane müfettiş görevlendirmiş beraat kararı çıkacak. Asıl MASAK bunun için harekete geçmeli.

İrfan Fidan kim, o da başsavcıydı. Bir tek Yargıtay kararının dahi altında imzası olmadan AYM'ye seçildi. 100 yılı aşkın Yargıtay geçmişinin Yargıtay kara sayfasıdır.

Bekir Altun çürüme organizasyonunu yapan kişi. Az önce saydığım bu ağları kontrol eden kişi. Gücünü Hakimler Savcılar Kurulundan alan kişi. Mehmet Akif Ekinci HSK Başkan Vekili. Mustafa Doğanın taleplerini yerine getiren kişi. Şimdi bana söyler misiniz , bu çetelerle saray mı mücadele edecek? Alttaki savcılarla hakimlerle uğraşıyorsunuz. Onları rüşvete alıştıranlar kim? Onları o makamlara getirenler kim? Sarayın izni olmadan başsavcının atanması mümkün müdür? Bu dümenleri o bilmiyor mu? Ses kaydı var. Bütün bunlara rağmen kararlı azimli haktan ve hukuktan adaletten yana yürüyeceğiz ve asla yolumuzdan sapmayacağız. Ve Türkiye'ye gerçek anlamda adalet gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Beşli çetelerden de yargıdaki çetelerden de hesap soracağız.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'i savunanlara tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'ye kara harekatının binlerce masum ...
Bahçeli'den AYM'ye kapatma davası tepkisi: Cümle aleme ilan ediyorum!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
İYİ Parti'den ittifak açıklaması: Bu konu bizim için nihayete erdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin tüm il ve ilçelerde kendi adaylarını ...
 
Erdoğan, Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ...
Bakan Fidan Lübnan yolcusu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmasını görüşmek üzere ...
Erdoğan ve Reisi'den görüşme! Karşılıklı adım şart
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile ...
 
AK Parti'den İsrail çıkışı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin ve Gazze konusunda ikiyüzlü bir ...
Fidan ile Lavrov arasında kritik görüşme
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov'la telefon görüşmesi yaptı.
CHP'de değişimciler 7 ilde kazandı
CHP'de değişimciler, İstanbul'da kazanmanın verdiği özgüven ve moralle ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
sınav stresi
Volero
Tedavi
İsveç
poyraz karayel
Kırgızistan
madenci
Fatih Erbakan