E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu muhtarlara seslendi: Demokrasiyi tabandan yukarı büyüteceğiz 

Düzce'ye giden Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, "O kadar çok kamplaştık ki kucaklaşmamız lazım. Ben 'helalleşmemiz lazım' diyerek ifade ettim. Türkiye'nin sorunlarını bilen insanlar var. Sorunların nasıl çözüleceği konusunda da kafa yormak gerekiyor" dedi.

25.05.2022 - 15:40
Kılıçdaroğlu  muhtarlara seslendi: Demokrasiyi tabandan yukarı büyüteceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirme amacıyla bugün Düzce'ye gitti.

Sabah saat 10:30’da muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, program kapsamında saat 15:00’de kadınlar, 16:30’da da gençler ile bir araya gelecek. Programlar, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

'MUHTARIN ARAYANI SORANI YOK'

Düzce Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, "O kadar çok kamplaştık ki kucaklaşmamız lazım. Onu ben 'helalleşmemiz lazım' diyerek ifade ettim. Türkiye'nin sorunlarını bilen insanlar var. Sorunların nasıl çözüleceği konusunda da oturup kafa yormak gerekiyor" dedi.

Bir numaralı sorununun demokrasi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Demokrasinin olmadığı yerlerde insanlar düşüncelerini ifade edemezler. Biz kavgadan uzak durdukça her birimiz büyümeye, gelişmeye odaklanırsak yaratılan gelirin hakçı bölüşülmesine odaklanırsak bütün sorunları çözebiliriz. Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini sürdürmeyeceğiz. Onları özgür iradeleri ile göndereceğiz. Demokrasiyi tabandan başlayarak yukarı doğru büyütmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım. Muhtar diplerde bir yerde duruyor. Arayanı, soranı yok. Tarihe bağlıysan muhtarlık kurumuna bağlı olacaksın. Milletvekili seçiminden önce muhtarlık seçimi yapılmış bu topraklarda. Muhtarlık kurumunun güçlü olmasını istiyorsanız sizin kanun teklifinizi reddeden partilere oy vermeyeceksiniz.

Sizin niye birleşik oy pusulanız yok? Bu muhtarlık kurumuna değer vermememin sonucu. Ben her bir muhtara yardımcı personel verilmesini söyledim. 10 milyon işsizimiz var. Kıyameti kopardılar. Her muhtara bir yardımcı vereceğim. Siz kapattığınızda kimse yok orada? Neden yok? Birisinin orda olması lazım. Muhtara yetkiyi verir, sosyal yardımları da muhtar eliyle dağıtırsanız o zaman o yardımlar gerçek anlamda fakire fukaraya gitmiş olur. Belediye Meclis toplantılarına sizi almazlar. Belediye Meclis'i toplantılarına mahallenizle ilgili bir karar alınıyorsa o toplantıya muhtar mutlaka katılarak söz ve oy sahibi olmalı." 

'DEVLETTEKİ BÜTÜN İSRAF KAPILARINI KAPATACAĞIZ'
Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, muhtarlık kurumunun güçlü olduğu takdirde demokrasinin de güçlü olacağını vurguladı. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: "Sesi duyulmayanların sesi olduk. 'İyi de gelince ne yapacaksınız' diye sorabilirsiniz. Bize bazen 'Altı benzemez' diyorlar. Evet doğru 6 ayrı partiyiz ama altımız insan hakları, demokrasi, sosyal devlet konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Her insan 6'lı masaya baktığında kendisinden bir parçayı orada görüyor. İlk yapacağımız iş, bir genelge ile devletteki bütün israf kapılarını kapatacağız. Niye 13 uçağım olacak benim bir tane yetmiyor mu? Daha buna benzer dünya kadar israf var, bunları önleyeceksin kuralını koyacaksın. Bakanlık binasını boşaltıp gidip kiraya çıkıyorlar. Niye kiraya çıkıyorsun sen?"

ARKEOLOGUN MERKEZ BANKASI'NIN BAŞINDA NE İŞİ VAR?
Stratejik Planlama Teşkilatı kucaklarını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, ekonomi politikalarına yönelik şu eleştirileri yaptı: "Fiyat istikrarını korumakla kim sorumlu? Merkez Bankası. Türkiye'de fiyat istikrarı var mı? Yarın sabah hangi ürünün kaç lira olacağını kimse bilmiyor. Yarın sabah doların kaç liraya çıkacağını kimse bilmiyor. Hiç kimse önünü göremiyor. Sorumlu olan kurum hiçbir şey yapmıyor, eli kolu bağlanmış. Yapacağımız önemli üçüncü iş ise Merkez Bankası'nın başına hem iç hem dış piyasalarda güven verecek bir ismi getireceğiz. Bir arkeologun Merkez Bankası'nda ne işi var? Ne işi var emekli milletvekillerin, güreşçilerin bankaların yönetim kurullarında?

Ekonomik Sosyal Konsey'de sorunu yaşayan tarafları çağırır sorunu yaşayan insanı dinlersiniz. Bir anayasal kurum olan Ekonomik Sosyal Konsey işler hale gelecek. Geleceği ipotek altına alınan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Torunlarınızın geleceği de ipotek altında. Yap İşlet Devret Kamu Özel İşbirliği. Dolar, Euro bazında garanti veriyorsunuz milliyetçi geçiniyorsunuz, Türk Lirası'nı çöpe atıyorsunuz. Size sözüm söz. Allah nasip eder geldiğimizde göreceksiniz önce bu beşli çeteyi saf dışı bırakacağım.

Kamu İhale Kurumu yeniden yapılandırılacak. Önce işi veriyorsun sonra ihale yapıyorsun böyle iş olur mu? Bunları değiştireceğiz. Devlet yönetmek aslında çok kolay bir iştir. Dünyanın en kolay işlerinden biridir. Diyeceksiniz ki 'Nasıl olur?' Devlette herkesin görevi kanunla belirlenmiştir. Liyakat sistemini bozarsanız devlette çürüme başlar o zaman. Orta direği güçlendirmeniz lazım.

Türkiye'de bir yol ayrımına geldik. Bu memleket hepimizin memleketi. Bu memlekette hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Her vatandaşın sorumluluğu var. Siyasi partiler takım tutar gibi tutulmaz.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Teröristler pişman edilecek!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde dün ...
Akşener ve Davutoğlu'ndan kritik görüşme
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet ...
İYİ Parti 2023'e hazır: Az Kaldı!
İYİ Parti, resmi sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video yayınladı. ...
 
AK Parti'nin Grup Başkanvekili belli oldu
AK Parti'nin yeni Grup Başkanvekili, Cahit Özkan'ın affının istenmesinin ...
Şentop: 'Cumhurbaşkanımız 'kaçmak' fiiliyle yan yana konulabilecek ülkedeki son kişidir'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'la ilgili iddialarına TBMM Başkanı Mustafa ...
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ses ...
 
Baykal ve MHP'lilerin kasetlerini sızdıran polislere tutuklama
Deniz Baykal'a ait müstehcen görüntülerin sızdırılmasına ilişkin devam ...
Akşener'den tepki: Şehitlerin kanı üzerinden pazarlık yaptırmayız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
ygs sonuçları
Afganistan
Ankara
Necmettin Erbakan
Maden Ocakları
Fatih Erbakan
EURO2016
Duygun Yarsuvat