E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu: Bunlara hesap soracaksınız 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"Ben bütün esnafların sesi olmaya söz verdim. Bütün garibanların, bütün kimsesizlerin. Sadece ben değil bütün milletvekillerimiz söz verdi. 81 ile sizin için gittik. Önünüze sandık geldiğinde bunlara hesap soracaksınız." dedi.

1.12.2020 - 14:06
Kılıçdaroğlu: Bunlara hesap soracaksınız

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Farklı düşünceler, farklı kimlikler, farklı inançlar başımızın üstünde. Saygı duyacağız. Amaç bütün farklılıklarımızı zenginlik kabul edip güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmektir.

ENGELLİ HAKLARI
Binlerce engelli kardeşimiz işsiz. Ama engelli kadrolarının büyük bir kısmı boş. Hangi gerekçe ile atama yapılmıyor? Yarın sandık önümüze geldiğinde biz bunun hesabını siyasi iktidardan soracağız, ben sizden bunu bekliyorum.

TAHİR ELÇİ
Tahir Elçi o gün yaptığı toplantıda bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz demişti. Diyarbakır bir kadim bölgedir. Devletimiz tarihiyle, coğrafyasıyla kadim bir bölgesi. Çok sayıda düşünür çıkmıştır o topraklardan. O kadim topraklarda çatışmanın olmaması lazım. Aradan geçen süreye karşı bugüne kadar failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler bir demokrasinin ayıbıdır.

AHMET METE'NİN TEHDİT EDİLMESİ
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tehdit ediliyor. Bir din adamı niye tehdit edilir? Müslümanlara karşı, inanca karşı eğer insanlar müftüyü hedef seçim o inancın mensuplarını cezalandırmak istiyorlarsa sonuç alamazlar. Bu tehditler bizi yıldıramaz.

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR
Eğitimli bir toplum söz sahibi olur. Eğitimli bir toplumda buluşlar olur, dünya sorgulanır. Eğitim dünyamızda büyük sorunlar var. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş öğretmenler meslek kanununu çıkarmaktır. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Türkiye'nin toplam bütçesinin en az yüzde 18'ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını açacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz. Eğitimin istihdam yaratması lazım, OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız.

Gün gelecek bunu bize soracaksınız, 'şu sözü vermiştiniz, yaptınız mı yapacak mısınız?' diye soracaksınız. Kesinlikle yapacağız. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda göreceksiniz, milli eğitimi, öğretmenleri, güzel okulları, çalışkan öğrencileri göreceksiniz.

KORONAVİRÜS
Pandemi süreci iyi yönetilemedi. Uçağı binmeyi yasaklıyorsunuz, biletteki KDV'yi indirdim diyorsunuz. Akıl dışı uygulamalar... 13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var. Topluyorsunuz bu rakamı katlıyor.

Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada... Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar.

AÇIKLANAN SALGIN ÖNLEMLERİ
Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin.

Ben bütün esnafların sesi olmaya söz verdim. Bütün garibanların, bütün kimsesizlerin... Sadece ben değil bütün milletvekillerimiz söz verdi. 81 ile sizin için gittik. Önünüze sandık geldiğinde bunlara hesap soracaksınız.

"DEVLET PARAYI RÜŞVET ARACI OLARAK KULLANMAZ"

Erdoğan, paranın dini rengi yoktur, para, paradır dedi. Tam bir sömürgeci kafası. Devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanmaz. Rüşvet aracı olarak kullananları devlet büyükelçi olarak atayamaz. Paranın dini, rengi olmaz doğrudur ama ne yaptı o para sana? Londra'daki bir avuç tefeciye el açıyorsun. Faiz lobisine karşı kurtuluş savaşı başlattın, şimdi bir avuç tefeciye diz çöküyorsun benim ağrıma giden bu. Bunu çıkıp 83 milyonun önünde söylüyor. Biri de çıkıp bu yanlıştır demedi. Osmanlı neden battı biliyor musun sayın Erdoğan? Para, paradır deyip borç alanlar yüzünden battı. Sonra o borçlar ödenmedi, Duyun-u Umumiye'yi kurdular. Erdoğan, tarih bilmez, neyi anlatacaksınız Allah aşkına?

"PARA BABALARI NE İSTERSE ONU ALIYORLAR"

Milli Kurtuluş Savaşını verenler iki önemli ilke benimsedi. Biri siyasi, diğer ekonomik. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyor. Mustafa Kemal ikinci bir şey daha söylüyor. Siyasi bağımsızlığınızı ekonomik bağımsızlıkla taçlandıramazsanız siyasi bağımsızlığı kaybedersiniz diyor. Türkiye ekonomik bağımsızlığında en büyük krizi yaşıyor. Para babaları ne isterse onu alıyorlar.Almanya eksi faizle borçlanıyor, Yunanistan yüzde 0,9. Türkiye ise yüzde 6 ile borçlanıyor. Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığı risk altındadır. O kadar borç aldılar, 18 yılda hangi fabrikayı yaptı. Öyle büyük fabrikalar istemiyorum. Bir çimento fabrikası, bir un fabrikası. Hangi fabrikayı yaptı. Bir iktidarın ekonomideki başarısı yarattığı istihdamla ölçülür. Yaptığınız politikalar sonucu işsizlik artıyorsa bire avuç tefeciye mahkumuz demektir. 10 milyonu üzerinde işsizimiz var.Size her hafta gelen raporlar var. O raporların kapağında silahlı kuvvetlerin, genelkurmayın ve diyanet işleri başkanlığının siyaset konusu yapılmaması yazar. Bu bize geçmişimizden gelen bir mirastır. Biz bu geleneği çok iyi biliyoruz. Ordu bizim ordumuzdur. Ama kimse unutmasın ordu aynı zamanda Mustafa Kemal'in ordusudur.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan'dan erken seçim açıklaması
Erken seçim tartışmalarına dahil olan Cem Uzan, "Yüzde 50'yi geçemiyorlar, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış: Üç maymunu oynadılar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum açılışında, "(Uluslararası ...
Devlet Bahçeli'den sert tepki: Bunun adı vandallık!
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı ...
 
Erdoğan talimat verdi: Reform yılı olacak
Cumhurbaşkanlığı kaynakları: Yeni yılın ilk günlerinden itibaren üzerinde ...
Ankara kulisleri bu anketle çalkalandı
Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusunun yöneltildiği ...
CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan Katar çıkışı
CHP’li Kuşoğlu, Varlık Fonu’ndaki kuruluşlara Bütçe Yasası ile ödenek ...
 
CHP'li vekilden Katar sorusu
Türkiye ile Katar arasında 'Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı' ...
Ali Babacan: YÖK'ü kaldıracağız
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, iktidara gelmeleri halinde YÖK'ü kapatacaklarını söyledi.
Tansu Çiller'in eşi hastaneye kaldırıldı
Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hastaneye kaldırıldı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
ihracat
Kobani
Bütçe
ygs soru ve cevapları
Maden Ocakları
Devlet Bahçeli
İslam
Alba Berlin