CHP’de, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin CHP 38. Olağan Kurultayı'nı 'mutlak butlan' ile sonuçlandırmasıyla parti birbirine girdi.
Özgür Özel ve yönetiminden görevin alınması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeniden Genel Başkan olarak görevlendirmesi sonrası parti genel merkezinde yaşanan tahliye gerilimi, parti tarihine geçen bir krize dönüştü.
Kararın ardından Özel yönetimi ve destekçileri genel merkezde nöbet tutarken Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, binaya alınmadı.
"TÜM ÇABALARIMIZ KARŞILIKSIZ BIRAKILDI"
Barış Yarkadaş'ın haberine göre yaşananları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ve uzlaşma çabalarının yanıt bulmadığını belirterek rahatsızlığını dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"CHP tarihinde ilk kez milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyelerimiz parti binamıza alınmadı. Bundan daha kötü ne olabilirdi? Biz sonuna kadar uzlaşma yolu aradık. Birlikte karar verme yolu aradık. Ancak tüm bu çabamız arkadaşlarımız tarafından karşılıksız bırakıldı. Ve ortaya benim de çok rahatsız olduğum bu tablo çıktı. Ancak bu tabloya kesinlikle biz yol açmadık."
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...