Turk Time
DOLAR
48,6399 %0.04
EURO
56,1446 %-0.09
ALTIN
6673,6490 %-0.7
BIST-100
13950,49 %-2
PETROL
104,7100 %1.5
BONO
40,2800 %0.98
ISTANBUL
BUGÜN
19/23°
ISTANBUL
YARIN
19/21°

Kaymakamdan köpeğe tekme iddiası: Baba ve oğlu anlattı, suç duyurusunda bulundular

Erzurum'da bir avukat ve oğlu, Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş'in köpeklerine tekme attığını ve ardından korumasının silah doğrulttuğunu iddia etti. Aile, olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

  • Son Güncelleme:
Kaymakamdan köpeğe tekme iddiası: Baba ve oğlu anlattı, suç duyurusunda bulundular

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Kardelen Sitesi'nde 5 Nisan 2026'da yaşanan olay, adli sürece taşındı. Avukat Hasan Eray, oğlu Ahmet Taha Eray'ın köpeği Arya'yı gezdirdiği sırada Kaymakam Yunus Kızılgüneş ile karşılaştığını ve kaymakamın köpeğe tekme attığını öne sürdü.

Eray, olayın ardından kaymakamın korumasının oğluna fiziksel müdahalede bulunduğunu ve daha sonra silah doğrulttuğunu iddia etti. Olay anlarına ilişkin site güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğunu belirten Eray, kayıtları ve diğer delilleri savcılığa sunduklarını söyledi.

KÖPEĞİN BELGELERİNDE USULSÜZLÜK BULUNMADIĞINI SÖYLEDİ

Hasan Eray, Amerikan Staffordshire cinsi Arya'nın tüm kimlik, pasaport ve aşı belgelerinin bulunduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü, belediye ve emniyet ekiplerinin yaptığı kontrollerde de herhangi bir eksiklik veya usulsüzlük tespit edilmediğini savundu.

Eray ayrıca, köpeğin yasaklı ırk kapsamında gösterilmeye çalışıldığını düşündüğünü ifade etti.

 

 

"ARYA'YI ÇOK ZOR DURUMDA BULDUK"

Ahmet Taha Eray ise Arya'yı üniversite yıllarında Yeditepe civarında kötü durumda bulduğunu ve sahiplendiğini anlattı. Köpeğinin iki yıldır aileyle birlikte yaşadığını belirten Eray, apartmanda kimseyi rahatsız etmemek için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Hasan Eray, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına ve Valiliğe başvurduklarını açıkladı. Kamera görüntüleri, köpeğin belgeleri ve diğer delillerin soruşturma makamlarına sunulduğunu belirten Eray, taleplerinin olayın hukuki olarak aydınlatılması olduğunu ifade etti.

Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş'in ise iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadığı belirtildi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz