E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Karamollaoğlu: Metal yorgunluğu yaşıyor 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Halkın gerçek dertlerine ve gündemine sırt çeviren, halkın taleplerine karşı kulaklarını kapatan sayın Erdoğan, metal yorgunluğu yaşıyor' dedi.

9.06.2022 - 06:44
Karamollaoğlu: Metal yorgunluğu yaşıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Son 19 yıl ve tam olarak 7156 gündür iktidarda olanların, seçimler zamanında yapıldığı takdirde, geriye kalan 382 günde problemleri çözme imkanı da gözükmüyor” diyerek sözlerine başlayan Karamollaoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:”

“AK Parti iktidarı hangi problemleri çözeceğini vadediyor? Kendi ürettiği problemleri çözmeye vadeden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu problemler 2002 öncesinin mi yoksa 20 yıllık bir iktidarın bakiyesi mi? 3 haneli rakamları bulan enflasyon rakamlarına kim sebep oldu? Ne zaman Merkez Bankası rezervleri bu kadar eridi, ne zaman faize bu kadar kaynak aktarıldı?

Ortalama kira bedelleri 5-6 bin lirayı, ortalama bir konutun satış fiyatı da 1,5-2 milyon lirayı hangi dönemde buldu ve insanların ev alma hayalleri ne zamandan beridir tamamen son buldu? ‘Ben hep 50 liralık alıyorum’ diyen insanımız artık o paraya 2 litre mazot dahi alamıyor; bunun sorumlusu kim?”

“SEBEP OLANLAR ÇÖZEMEZLER”

“Her 6 aya bir yeni tarih veren Sn. Erdoğan ve iktidar partisi yöneticileri şimdi de 2023’ün ilk günlerine dair adeta hayal satıyorlar. Fakat artık milletimiz şunu çok iyi biliyor; problemlerin sebebi olanlar problemleri çözemezler. Krizle mücadele etmesi gerekenler hala krizi değil algıyı yönetmenin peşindeler. Sayın Cumhurbaşkanının bu hafta bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşma bunu bir kez daha göstermiştir.

Ekranda ‘faizle mücadele ettiklerini’ söyleyen; gerçekte ise ülkeyi Cumhuriyet tarihinin en büyük faiz borcuna mahkum eden başka bir iktidar yoktur. Ekranda ‘herkesi ev, araba sahibi yaptık’ deyip; gerçekte bu ülkeyi tarihin en fazla icra dosyasına mahkum eden başka bir iktidar yoktur. Ekranda ‘Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomisi yapacağız’ deyip; gerçekte ülkeyi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden başka bir iktidar yoktur.”

Rakamlarla ve kavramlarla oynayarak ekonomiyi düzelteceklerini sanıyorlar. Düzeltemezler. Düzeltemiyorlar da zaten; aksine her gün problemlerimiz derinleşiyor. Ekonomi rakamsal olarak büyüyor gibi ancak toplumun geniş kesimlerinin bu büyümeden aldığı pay giderek düşüyor veya halk daha da fakirleşiyor. Türkiye büyüyor ama Türkiye'nin büyümesine katkı sunan milletimize düşen pay giderek küçülüyor.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN BAKAN NEBATİ’YE TEPKİ

“Ekonomi Bakanı sayın Nurettin Nebati de bizimle aynı fikirde olacak ki, şu cümleleri sarf etmiş: ‘Enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyorlar. Çarklar dönüyor.’

Halkın gerçek dertlerine ve gündemine sırt çeviren, halkın taleplerine karşı kulaklarını kapatan sayın Erdoğan, öyle bir metal yorgunluğu yaşıyor olacak ki; yıllar önceki tartışmaları yeniden gündeme getirerek kaybettiği desteği yeniden kazanmaya çalışıyor. Üzerinden onlarca hafta geçmiş olmasına rağmen o günlerde ortaya attığı iddiaları ispat edemeyen Cumhurbaşkanı, geçim derdini unutturmak için milletimizi hassas olduğu meseleler üzerinden adeta manipüle etmek istiyor.”

“Bir yandan ısrarla ispat edemeyeceği iddialarla mütedeyyin insanlarımıza kendi dertlerini unutturmak isterken, bir yandan da mahalle kahvesinde bile ağza alınmayacak sözler sarf ederek toplumun bir kesimini kışkırtmak, bu sayede seçimleri kimlik çatışması üzerinden kazanmak istiyor. Topluma gelecek için umut veremeyen iktidar, geçmişin travmalarını hatırlatarak korku pompalamaya çalışıyor. Yani korku ve kimlik siyaseti ile seçimleri kazanacaklarını zannediyorlar.

Bugün yaşadığımız ekonomik krizi 9-10 yıl önceki olaylara bağlayan ve bunun üzerinden toplumu kutuplaştırmaya, kamplaştırmaya çalışan sayın Erdoğan bilsin ki, bu sefer önceki seçimlerde olduğu gibi toplumsal fay hatlarını kimlikler, ideolojiler ve yaşam tarzları üzerinden harekete geçiremeyecek.”

“SEÇİM SONUÇLARINI DAR GELİRLİ MİLYONLAR BELİRLEYECEK”

“Bu seçimin sonuçlarını hak çiğneyen siz muktedirler değil, sizin yüz çevirdiğiniz dar gelirli milyonlar belirleyecek. Bu seçimi farklı kamu kurumlarından 4-5 maaş alan, kul hakkı gözetmeyen sizler değil, açlık sınırının altında aldığı maaşla sadece karın tokluğuna çalışan ve geçinemediği için öğün atlamak zorunda kalan asgari ücretliler belirleyecek.

Bu seçimde bu ülkeyi tapulu malı gibi gören siz zorbaların değil, yıllarca okumasına rağmen iş bulamayan, aile kurmanın, ev sahibi olmanın hayalini dahi kuramaz hale gelen; çalışmasına rağmen geçinemediği ve itibar görmediği için bu ülkeye küserek yurt dışına gitmek isteyen gençlerimiz kararı etkili olacak.”

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Her fırsatta milleti ‘kazanımları kaybetmekle’ korkutanlar, aslında milletin kazanımlarını kaybetmesinden değil; kendi kazanımlarını kaybetmekten korkuyorlar. Bu korkularında da haklılar. Bu millet kazanımlarını kaybetmeyecek, biz buna asla izin vermeyiz. Ama iktidar ve çevresine öbekleşmiş bir avuç mutlu azınlık kazanımlarını kaybedecek.

Haksız yere 5-6 ayrı yerden aldıkları maaşları kaybedecekler, torpil ve imtiyazlarını kaybedecekler. Sahip oldukları lüks ve şatafatı kaybedecekler. Tekrar söylüyorum, milletin kazanımlarını kaybetmesinden değil kendi güç ve menfaatlerini kaybetmekten korkuyorlar ama korkunun ecele faydası yok.”

ETİKETLER:
Temel Karamollaoğlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis karıştı: Vandal da olsa söyleyemez!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı ...
Yeniden Refah Partisi'nde 100 istifa
Yeniden Refah Partisi'nin Kastamonu İl Başkanlığı'nda istifalar peş peşe ...
Kılıçdaroğlu yine tazminat ödeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği ...
 
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a tepki: En yakınları bile güvenmiyor
FOX Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan Gelecek ...
Çavuşoğlu: Savaşın müzakere ile sona erdirilmesi lazım
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tahıl krizi, Suriye'deki son durum ve Ukrayna ...
Akşener'den Erdoğan'a tepki: Sen yeminini bozdun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
 
Erdoğan'dan seçim uyarısı: Sosyal medyaya aldanmayın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
CHP'li Belediye Başkanı'na esrarengiz darp!
CHP'li Erdemit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan makamında saldırıya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
borsa istanbul
MERSİN
CEV Şampiyonlar Ligi
Çankaya
Brezilya
Endonezya
kardeş
ütopya