İstanbul’da 2016 yılında kaybolan iki kadının öldürüldüğü, aradan geçen 10 yılın ardından sigara izmaritinden elde edilen delil sayesinde ortaya çıkarıldı. 24 Temmuz 2024’te Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde toprağa gömülü kafatası ve kemik parçalarının bulunması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde; Kriminal Başkanlığı ile Bolu İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ekipleri dosyayı mercek altına aldı. Yapılan DNA incelemeleri sonucunda kemiklerin, 2016 yılından bu yana kayıp olarak aranan yabancı uyruklu M.M. ve M.Y.’ye ait olduğu belirlendi. Interpol aracılığıyla ailelerine ulaşılan maktullerin kimlikleri, İstanbul’daki yakınlarından alınan DNA örnekleriyle kesinleşti.

CİNAYET 10 YIL SONRA AYDINLANDI
Soruşturmanın seyrini değiştiren kritik detay ise yıllar önce başka bir cinayet dosyasında elde edilen sigara izmariti oldu. Kemiklerden alınan örnekler, 2016’da İstanbul’da işlenen bir başka cinayete ait sigara izmariti deliliyle eşleşti. Böylece iki dosya arasında bağlantı kuruldu.
HTS kayıtlarının incelenmesiyle derinleştirilen çalışmada, iki kadının F.Y. ve Y.D. tarafından öldürülerek Mengen’de ormanlık alana gömüldüğü tespit edildi. Şüphelilerin, 2016 yılında işledikleri başka bir “kasten öldürme” suçundan halihazırda cezaevinde bulundukları belirlendi.
25 Şubat 2026’da ifadeleri alınan iki zanlı, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan bir kez daha tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...