İSVEÇ İstanbul Başkonsolosu Ingmar Karlsson, Türkiye’deki yıkıcı köktenciliğin, laikçilik olduğunu söyledi. Türkiye’nin AB sürecine destek veren Karlsson, muhalefetin de yapıcı olmasını istedi.
2001’den bu yana Türkiye’de görev yapan Karlsson, 2009 Martı’nda yapılacak yerel seçimlerden AB’ye üyelik sürecine ve anamuhalefet partisine kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin AB konusunda doğru yolda olduğunu belirten İsveçli konsolos, şöyle dedi: ‘Avrupa’daki pek çok insanın eksikliğini gördüğü şey, yapıcı muhalefet. Ülkelerin, kendi küçük çıkarı için değil ülke çıkarı için çalışan muhalefete ihtiyacı var.’
ORTA SINIF SESİNİ YÜKSELTİYOR
ANAMUHALEFET partisi CHP’yi de eleştiren İsveçli diplomat, ülkesindeki sosyal demokrat partilerin CHP ile değil AK Parti ile temas kurduğunu anlattı. Karlsson, ‘İsveçli sosyal demokratlar, Sosyalist Enternasyonel’de CHP’yi çok eleştiriyor’ dedi. Türkiye’de yeni bir orta sınıf geliştiğini ve bu kesimin siyasetteki sesini yükselttiğini belirten diplomat, ‘Siyasetin, İstanbul’dakiler tarafından yapılmasını istemiyorlar. Türkiye sosyolojik ve ekonomik bir değişimden geçiyor’ diye konuştu.
ASIL TEHDİT KÖKTEN LAİKÇİLİK
KARLSSON, ‘Baykal seçim kazanmak istiyorsa yeni bir halk bulmalı’ diye de ekledi. Türkiye’de laikliğe yönelik bir tehdit görmediğini vurgulayan Karlsson, liberallerin ve sosyal demokratların AK Parti’ye verdiği desteği hatırlattı. Karlson, ‘Türkiye’deki yıkıcı köktenciliğin, kökten laikçilik olduğunu söylemek zor değil’ ifadesini kullandı.
star
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...