Turk Time
DOLAR
48,2379 %0.19
EURO
55,9011 %-0.52
ALTIN
6914,9460 %-2.92
BIST-100
14641,56 %0.45
PETROL
87,6800 %-0.75
BONO
40,1000 %-0.1
ISTANBUL
BUGÜN
21/26°
ISTANBUL
YARIN
21/28°

İsrail ayakta: Netanyahu'ya baskılar artıyor

İsrail'in en büyük işçi sendikasının Gazze'deki İsrailli rehinelerin kurtarılmaları için Başbakan Binyamin Netanyahu'yu anlaşma yapmaya zorlamak amacıyla genel grev başlattı.

  • Son Güncelleme:
İsrail ayakta: Netanyahu'ya baskılar artıyor

İsrail'in en büyük işçi sendikasının Gazze'deki İsrailli rehinelerin kurtarılmaları için Başbakan Binyamin Netanyahu'yu anlaşma yapmaya zorlamak amacıyla genel grev başlatmasıyla İsrail'in bazı bölgelerindeki belediye hizmetleri aksadı.

İsrail'deki yüzbinlerce işçiyi temsil eden Histadrut sendikası başkanı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir tünelde altı rehinenin cesedine ulaşılmasının ardından dün grev çağrısında bulunmuştu.

İsrail silahlı kuvvetlerinin Gazze'de cesetlerine ulaştığı altı rehinenin yaklaşık 48 ile 72 saat önce silahla vurularak öldürüldüğü tahmin ediliyor. Rehinelerin cesetlerine ulaşılması İsrail'de büyük bir tepkiye sebep olurken, en az yarım milyon İsrailli dün Kudüs ve Tel Aviv'de sokaklara çıktı.

İsrail'in ana hava ulaşımı merkezi olan Ben Gurion Havalimanı'nda bazı hizmetler durdurulurken gelen uçuşlarda bir aksama olmadı. Fakat otobüs ve hafif raylı ulaşım hizmetleri durduruldu veya kısmı olarak çalışmaya devam ediyor.

Hastaneler kısmen çalışmaya devam ederken, bankalar çalışmıyor. Özel sektörde çoğu şirket çalışmaya devam etse de işverenlerin çalışanların greve katılmalarına izin vermelerinden dolayı şirketlerin çalışmaları etkilendi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz