E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İsrail 3 gazeteciyi daha öldürdü 

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 3 gazetecinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

22.01.2026 - 08:48
İsrail 3 gazeteciyi daha öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde yürürlükte olan ateşkese rağmen Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

GAZZE’DE ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 260’A YÜKSELDİ

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İsrail’in gerçekleştirdiği son hava saldırılarında 3 gazetecinin hayatını kaybettiğini bildirirken, işgal güçlerinin saldırıları sonucunda hayatını kaybeden basın mensuplarının toplam sayısının 260’a yükseldiğini bildirdi.

Hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri Abdul Rauf Samir Shaat, Muhammed Salah Qashta ve Anas Abdullah Ghanim olarak açıklandı. Filistinli kaynaklar, öldürülen üç gazetecinin Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Mısır Yardım Komitesi’nin medya ekibinde görev yaptığını bildirdi.

FİLİSTİNLİ GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILAR KINANDI, ULUSLARARASI ÇAĞRI YAPILDI

Açıklamada, İsrail’in Filistinli gazetecilere yönelik kasıtlı olarak hedef alması ve öldürmesi sert bir dille kınandı. Ayrıca, söz konusu saldırıların basın özgürlüğüne yönelik açık bir ihlal olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Arap Gazeteciler Federasyonu ve dünya genelindeki tüm basın ve medya kuruluşlarına, Gazze’deki Filistinli gazetecilere karşı işlenen bu "sistematik suçları" kınama çağrısı yapıldı.

Medya Ofisi, uluslararası toplumu, uluslararası kuruluşları ve medya alanında faaliyet gösteren kurumları İsrail’in ihlallerini kınamaya, bu ihlalleri durdurmak için harekete geçmeye, İsrail’i uluslararası mahkemelerde yargılamaya ve sorumluları adalet önüne çıkarmaya çağırdı.

Ayrıca, Gazze’deki gazetecilerin ve medya çalışanlarının korunması, devam eden soykırımın durdurulması ve gazetecilere yönelik öldürme ve suikastların sona erdirilmesi için ciddi ve etkili baskı uygulanması talep edildi.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ ATEŞKES ANLAŞMASINA RAĞMEN 466 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasından bu yana ölenlerin sayısının 466'ya, enkaz altından çıkarılanların sayısının 713'e, yaralı sayısının da bin 294'e yükseldiği belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 71 bin 551'e yükseldiği belirtilen açıklamada, toplam yaralı sayısının da 171 bin 372'ye ulaştığı aktarılmıştı.

ETİKETLER:
Gazze Şeridi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriye Savunma Bakanlığı ateşkesin bozulduğunu duyurdu
Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile SDG arasında imzalanan ateşkese ...
Putin’den Grönland çıkışı: Alaska örneğiyle fiyat hesabı yaptı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland’a ...
İran ilk kez açıkladı: Protestolarda ölü sayısı 3 bini geçti
İran’da ekonomik kriz nedeniyle başlayan ve rejim karşıtı gösterilere ...
 
ABD duyurdu: Binlerce DEAŞ'lı Irak'a sevk edilecek
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de tutuklu bulunan ...
Trump Davos'ta: Avrupa ve NATO'ya sert mesajlar
ABD Başkanı Donald Trump, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı ...
Davos'ta tarihi restleşme
Kanada Başbakanı Mark Carney, Davos’ta yaptığı konuşmada “kurallara dayalı ...
 
Eski Güney Kore Başbakanı Han'a 23 yıl hapis
Güney Kore siyasetini sarsan sıkıyönetim skandalında yargı süreci sona erdi.
Gazze Barış Kurulu üyeleri açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze Barış Kurulu’na Türkiye adına ...
Trump’tan İran için 'yok etme' talimatı: Haritadan silin
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın kendisine yönelik suikast tehditlerini ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Eczacıbaşı
Southampton
ütopya
İstihdam
bodrum
yargıtay
Tatbikat
Sayıştay