Turk Time
DOLAR
47,7748 %0.02
EURO
55,2496 %0.27
ALTIN
6737,8550 %-0.48
BIST-100
14109,56 %0
PETROL
86,0900 %-1.32
BONO
41,3500 %-0.6
ISTANBUL
BUGÜN
24/30°
ISTANBUL
YARIN
23/27°

Irak'ta Emevi dönemine ait çamurdan cami keşfedildi

Irak'ın Zikar vilayetinde Emevi dönemine ait çamurdan bir caminin bulunduğu duyuruldu. Caminin ortasında 25 kişiyi ağırlayabilecek küçük bir imam türbesinin de bulunduğu belirtildi.

  • Son Güncelleme:
Irak'ta Emevi dönemine ait çamurdan cami keşfedildi

Katar Merkezli Al Jazeera yayın kuruluşunda yer alan habere göre, İngiliz ve Iraklı kazı ekipleri, ülkenin arkeolojik açıdan zengin bölgesinde, tarihi bin 300 yıl öncesine kadar giden çamurdan bir cami keşfetti.

Tarihi milattan sonra 679 yılına dayanan çamurdan caminin, Zikar'ın er-Rafa'i bölgesinde keşfedildiği ve genişliğinin yaklaşık olarak 8 metre, uzunluğunun ise 5 metre olduğu kaydedildi.

Caminin ortasında 25 kişiyi ağırlayabilecek küçük bir imam türbesinin de bulunduğu belirtildi.

Zikar Valiliği Araştırma ve Kazı Dairesi Başkanı Ali Shalgham, çamurdan camiyi en önemli ve büyük keşiflerden biri olarak nitelendirerek, su, rüzgar ve yağmurdan kaynaklanan erozyonlar nedeniyle binadan sadece birkaç kalıntı kaldığını dile getirdi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz