E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İmamoğlu gençlerle buluştu: Türkiye'nin talebi değişti 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Dijital Gençlik Buluşması'na katıldı. İmamoğlu, "Türkiye, hiçbir zaman beklemediği kadar daha yüksek seviyede, tahminimizin çok yukarılarında bir yeni belediyeciliği, bir yeni nesil belediyecilik talebi vardır." dedi.

19.03.2024 - 11:33
İmamoğlu gençlerle buluştu: Türkiye nin talebi değişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile partinin genç belediye başkan adayları, dün akşam İBB Kültür A.Ş Dijital Deneyim Müzesi’nde düzenlenen CHP’nin Dijital Gençlik Buluşması'na katıldı.

'BU DÖNEM HEDEFİMİZ 15 BİN YURT YATAĞI'
İmamoğlu, genç adaylara şu sözlerle seslendi:

İstanbul’da yaptığımız geleceğe dönük her şey önce gençleri ilgilendiriyor. 5 yılda 65,1 kilometre metro açmanın da aslında gençlerin hayatını nasıl kolaylaştırdığını hepimiz biliyoruz. Çokça yenilikler kattık. İlk defa güçlü bir gençlik meclisinden İBB yurtlarına, aynı zamanda öğrenci burslarımızdan tutun ders atölyelerine, bunlarda hedeflerimiz çok büyüttük artık. Öyle inanılmaz yüksek sayılara doğru koşan hedeflerimiz konusu. 100 bin genç üniversite bursu alıyorsa İBB’den, bu gerçekten büyük bir sayıdır ve bunu tamamen uygar, tamamen adil bir şekilde yönetmenin de gururunu yaşıyorum. Zira alışıktır ya siyasette isim yazılır, isim verilir, burs çıkar misali işte bu burada bulunan siyasi yol arkadaşlarım var. Benim çalışma arkadaşlarım var. Ben varım. Bir kişinin dahi ismini sisteme şu kişi yazsın da alsın değil, tamamen adil bir metotla süreç işletiliyor. Çok ilginç noktalarda ilginç insanların kulağıma fısıldayarak vermiş olduğu o teşekkür mesajları beni dünyanın en mutlu belediye başkanı yapıyor.

Yine 5 bin 200 öğrencimiz yurtlarımızda. Bu eylülde 6 bin 500 olacak. Bu dönem için hedefimizi 15 bin yurt yatak sayısı olarak koyduk. Yurtlarımızın dünyada örnek yurtlar statüsüne girebilecek seviyede hizmetlerinin standardı oldukça yukarıda. Bunun yanı sıra yurtlarımızın öğrencilerimize çok farklı statüde hizmetleri de söz konusu. Hem içeriye hem dışarıya yani yurtta olanlar veya dışarıdan başvuranlar, staj imkanlarımız var. Bunu çok yukarıya taşıdık, deneyimliyorlar büyükşehir belediyesinin kent yönetimini. Tabii bunun yanı sıra birçok hizmetimize daha girebilirim.

'YENİ KÜTÜPHANELER ORGANİZE EDİYORUZ'
Özellikle gençlik meclisi uygulamalarımızda sadece bir gençlik meclisini harekete geçirmek değil, o mecliste ortaya konan taleplerin ya da stratejik plana ya da bir sonraki yılın bütçesine konmasını istedikleri bazı yatırımların takibini de onların üzerinden daire başkanlarına kadar yaparak o meselenin sonuca evrilmesine kadar sürecin içine katıyoruz. Festivalleri, konserleri, kütüphaneleri, yani bir dönemde bizden önce aldığımızın üç katı kadar yeni kütüphane açtık bu şehre. Sayısını artık karıştırıyorum çünkü çokça açıyoruz. Fırsat buldukça yeni mekanlarda yeni kütüphaneler organize ediyoruz. 43 kütüphaneyi açtık bu dönem. Artık 60’ın üstünde bir sayıya evrildi ve gerçekten büyük, kapasitesi yüksek kütüphaneler. İstanbul Planlama Ajansı’na ayrı bir sayfa aralamak isterim. Çünkü orası da yoğunluklu gençlerin ilgi gösterdiği bir kampüs oldu. Bu kampüs bir kent yönetimi ya da belediyecilik noktasında bir AR-GE merkezi gibi gençleri içine katan, sadece genç deyince öğrenciden akademisyene, siyasi gençlerden yerel yönetime meraklı gençlere kadar hem ulusal hem uluslararası ve İstanbul odağında çok nitelikli araştırmaları yaparak bunun üzerinden seminerler, toplantılar ve buna dönük birçok etkinliği yapan bir pozisyondayız. Tabii biz birçok hizmetimizi yaparken özellikle bugün burada genç yöneticilere, genç kamu yöneticilerine, genç belediyecilere, genç meclis üyelerine sesleniyorsak onlara birkaç cümleyi kurmak isterim.

'GENÇLERİN FİKİRLERİNİ ALARAK BELEDİYECİLİĞE ÇAĞ ATLATABİLİRİZ'
Gerçekten bizden bu dönemde Türkiye, hiçbir zaman beklemediği kadar daha yüksek seviyede, tahminimizin çok yukarılarında bir yeni belediyeciliği, bir yeni nesil belediyecilik talebi vardır. Bunu bizim çok iyi düşünüp iyi çalışmamız lazım ve bunun çok hızlı, pratik, kolay uygulayıcıları da açıkçası genç yöneticilerimiz olabilir. Bu bir anda Türkiye’de yerel yönetim üzerinden kamu yönetimi çerçevesinde soluk aldıran bir sisteme dönüşebilir. Bizler de deneyimlerimizle onlara destek, yardımcı oluruz ama genç arkadaşların katılımcı, şeffaf, ortak aklın hâkim olduğu, birlikte düşünüp birlikte karar verme mekanizmalarının geliştirildiği ilçelerden beldeye, illerden büyükşehire varıncaya kadar iş birliğini en üst seviyeye taşıyan uygar, medeni, biraz daha gençlerin kendini iyi hissettiği, ‘Bu benim belediyemdir, her şeyini açık, şeffaf paylaşıyor. Benim de fikrimi alıyor’ noktasındaki atılımlarla bambaşka yöntemleri uygulayabilir ve çağ atlatabiliriz belediyeciliğe. Bu bakımdan ben bu 5 yıl yerel yönetimde bir ikinci yüzyılın ilk 5 yılın devrimi olarak görüyorum. Bu devrimin de sahiplerinin gençler olmasını diliyorum ama meclis üyesi ama belediye başkanı statüsüyle bunun altlığını hem genel başkanımızın hem ilgili parti üst yöneticilerinin hem de bizim gibi deneyimli arkadaşlarımızın da katkılarıyla onların da yenilikçi fikirlerinin bir araya geldiği çok sıkı bir 2024-2029’un bizi beklediğini ifade etmek isterim.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Meral Akşener çıkışı: Emekli ittifakında buluştuk
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya Gazipaşa'da konuştu. Emekli maaşları ...
Erdoğan Çanakkale'de: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret ...
DEM Parti'nin Nevruz kutlamasında 35 gözaltı
İzmir'de DEM Parti'nin Nevruz mitingi sonrası gözaltına alınanların sayısı 35'e çıktı.
 
Bakan Güler'den 18 Mart mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri ...
Erdoğan'dan 18 Mart mesajı: Zaferin 109. yıldönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
Bakan Tunç'tan Filistin mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesi Ulukaya köyünde cenaze ...
 
Bakan Fidan 'Irak hazır' diyerek duyurdu: İlk kez kabul ettiler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bursa'da katıldığı bir etkinlikte Irak ziyaretine ...
Murat Kurum: Metro hattını 650 kilometreye ulaştıracağız
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, halihazırdaki metro hattını ...
Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsınız
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda 1295 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Serdar Ortaç
Cüneyt Çakır
Çankaya
Endonezya
voleybol
saldırı
Fatih Erbakan
Avustralya