E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İBB'ye 3. dalga operasyon: 13 tutuklama 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk iddiasıyla başlatılan soruşturmanın üçüncü dalgasında gözaltına alınan 13 şüpheli tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

22.05.2025 - 20:23
İBB ye 3. dalga operasyon: 13 tutuklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk ve usülsüzlük iddiaları üzerine başlatılan operasyonların üçüncü dalgasında yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, Çetin'in asistanı Arzu Can, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin ve ayniyatçı Musa Özışık'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi salı sabahı gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında iki kişi ise aranıyordu.

16 TUTUKLAMA İSTEMİ

Şüpheliler bu sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltındakilerin ifadeleri Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda alındı.

Soruşturma kapsamında, 13 savcı tarafından ifadesi alınan aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, Çetin'in asistanı Arzu Can, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin ve ayniyatçı Musa Özışık'ın da bulunduğu 20 şüpheliden 16'sı tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Dört kişi için ise adli kontrol talep edildi.

13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hakimlik, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

6 şüphelinin "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma" şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasını kararlaştıran hakimlik, 1 şüpheli hakkında da "ev hapsi" ve "yurt dışına çıkış yasağı"nı içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

REKLAM İHALELERİNDE USULSÜZLÜK İDDİASI

Soruşturma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ihalelerinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına dayanıyor.

Çetin'in, kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden rüşvet aldığı öne sürülüyor.

MASAK tarafından dosyaya sunulan bilgilere göre Çetin'in, söz konusu satın almalarında ödemelerin direk Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'den iş alan firmalara yaptırdığı, bu şirketlerden Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'nin başkaca personellerine para gönderildiği iddia edildi.

İBB'YE YENİ OPERASYON: AĞAÇ VE PEYZAJ İHALELERİNDE USULSÜZLÜK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni bir operasyon yapıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet soruşturmaları kapsamında İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin ihalelerinde usulsüz yaptıkları iddia edilen kişiler hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından şüpheliler tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

ETİKETLER:
ibb , operasyon , istanbul , gündem , türkiye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBB'ye bir operasyon daha: 7 kişi hakkında tutuklama talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ ...
Kartalkaya yangın soruşturmasında yeni gelişme
Kartalkaya faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada Yargıtay, Danıştay'dan ...
22 Mayıs 2025 Turktime Günün Özeti
22 Mayıs 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
İBB operasyonunda yeni gelişme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturma ...
MSB'den Yunanistan'a tepki
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Yunan makamlarının ...
200 bin TL'lik rüşvet tuzağı: Suçüstü yakaladılar
İzmir'de bir avukattan rüşvet alırken suçüstü yakalanan İcra Müdür Yardımcısı ...
 
22 Mayıs 2025 burç yorumları! Ay Balık burcunda: Gereksiz duygulardan arın
22 Mayıs 2025 burç yorumları! Ay Balık burcunda: Gereksiz duygulardan arın
7 ilçede 10 saatlik su kesintisi
İsale hattında yapılacak çalışma nedeniyle İstanbul'daki 7 ilçeye saat ...
Unuttuğu anahtar sonu oldu
Giresun'un Espiye ilçesinde anahtarını evinde unutan bir kişi çatı katından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
japonya
şampiyonlar Ligi
Acun Ilıcalı
sanayi
DEAŞ
Afganistan
İsveç
Ankara