Turk Time
DOLAR
48,2586 %0.04
EURO
56,1016 %0.32
ALTIN
6900,8140 %-0.11
BIST-100
14334,06 %-2.1
PETROL
90,3300 %2.66
BONO
39,9300 %-0.42
ISTANBUL
BUGÜN
22/29°
ISTANBUL
YARIN
21/29°

Hizbullah'tan Papa'ya mektup

Hizbullah, Lübnan'a 30 Kasım'da ziyaret gerçekleştirecek olan Papa 14. Leo'ya mektup gönderdi.

  • Son Güncelleme:
Hizbullah'tan Papa'ya mektup

İlk dış ziyaretini Türkiye'ye yapan Vatikan Devlet Başkanı 14'üncü Leo, buradaki temaslarını tamamladıktan sonra Lübnan'a geçecek. 

Hizbullah, Lübnan'a 30 Kasım'da ziyaret gerçekleştirecek Papa 14. Leo'ya mektup gönderdi.

Mektupta, Lübnan'ın farklı inanç ve kültürler arasında köprü konumunda olduğu belirtilirken, Papa'nın Lübnan'a yapacağı ziyaretin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

DÜNYADA YAŞANAN ÇATIŞMALARA VURGU 

Papa'nın insan haklarının korunmasına verdiği önemin takdir edildiği ifade edilen mektupta, bugün dünyada yaşanan çatışmaların temel nedeninin, bazı tarafların başkalarının haklarını tanımaktan kaçınması olduğu vurgulandı.

"GAZZE'DE 2 YILDIR SÜREN TRAJEDİ, SİYONİSTLERİN FİLİSTİN TOPRAKLARINI GASBETMELERİNDEN KAYNAKLANIYOR"

İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırılarının "açık bir soykırım" olduğunun altı çizilen mektupta, "Gazze'de son 2 yıldır süren trajedinin, işgalci Siyonistlerin Filistin halkının toprak, vatan ve kendi kaderini tayin hakkını gasbetmelerinden kaynaklanıyor." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL'İN, ÜLKE İSTİKRARINA BİR TEHDİT OLDUĞU VURGULANDI 

İsrail'in işgali ve sürdürdüğü saldırıların Lübnanlıların güvenliğini ve ülkenin istikrarını tehdit ettiği belirtildi.

İsrail'in bazı büyük devletlerden sınırsız destek gördüğüne dikkat çekilen mektupta, Lübnan'a yönelik saldırıların "kabul edilemez olduğu ve kınandığı" ifade edildi.

Mektupta, Lübnan'ın maruz kaldığı zulüm ve saldırılar karşısında Papa'nın "adalet ve hakkaniyeti savunan bir tutum" sergileyeceğine dair beklenti dile getirildi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz