Lübnan'ın Washington Büyükelçiliği, Hizbullah ve İsrail'in karşılıklı saldırıları durdurmayı öngören ABD önerisini kabul ettiğini doğruladı. Sürecin ilerletilmesi için tarafların ABD'de bir araya gelmesi bekleniyor.
BEYRUT VE HİZBULLAH'IN ABD ÖNERİSİNİ KABUL ETMESİ
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail ve Hizbullah'ın birbirlerine saldırmama konusunda mutabık kaldığını açıklamasının ardından, Lübnan'ın Washington Büyükelçiliği konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio arasındaki görüşme sonrasında, Hizbullah'ın karşılıklı saldırılerin durdurulmasını içeren teklifi onayladığı teyit edildi.
Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Önerilen düzenleme kapsamında Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılardan kaçınması karşılığında İsrail'in Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik saldırıları durdurulacak, ateşkes daha sonra tüm Lübnan topraklarını kapsayacak şekilde genişletilecektir."
DİPLOMATİK TRAFİK VE MÜZAKERE SÜRECİ
Gelişmeler doğrultusunda ABD Başkanı Donald Trump'ın Lübnan'ın Washington Büyükelçisi Neda Muavvad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bu düzenlemeyi kabul ettiğini bildirdiği belirtildi. Görüşme trafiğinin ardından, haziran ayı başında ABD'de gerçekleştirilmesi planlanan müzakere toplantılarında söz konusu düzenlemenin ele alınması ve ateşkes sürecinin ilerletilmesi hedefleniyor.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |