E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Haziran yağış raporu açıklandı: En fazla ve en az yağış nerede yaşandı? 

Meteoroloji'nin Haziran 2025 yağış raporuna göre, Türkiye genelinde yağışlar mevsim normallerinin yüzde 63 altında kaldı. Marmara Bölgesi, son 65 yılın en kurak haziranını yaşarken, İstanbul metrekareye yalnızca 0,5 kg yağışla en az yağış alan il oldu.

12.07.2025 - 13:56
Haziran yağış raporu açıklandı: En fazla ve en az yağış nerede yaşandı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2025 Haziran Ayı Alansal Yağış Raporu verilerine göre, Türkiye genelinde yağışlar mevsim normallerinin çok altında kaldı. Marmara son 65 yılın, İç Anadolu ise son 22 yılın en kurak haziranını yaşarken, en az yağış İstanbul'a, en fazla yağış ise Rize'ye düştü.

Buna göre, uzun yıllar haziran yağış ortalaması 1991-2020 döneminde metrekareye 33,6 kilogram olarak kayıtlara geçerken, Haziran 2024'te metrekareye 11,9 kilogram, geçen ay ise 12,5 kilogram yağış düştü.

YAĞIŞ, ÖNCEKİ YILA GÖRE ARTTI
Yurt genelinde yağışlar haziran ayında uzun yıllar ortalamasının yüzde 63 altında kaydedildi. Haziran yağışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5 arttı.

Haziranda yağışlar, Marmara Bölgesi'nin tamamında, Isparta, Aydın, İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Amasya, Çorum, Sinop, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı ile Muş, Malatya, Elazığ, Bingöl, Van ve Ağrı çevrelerinde normallerine göre yüzde 80'den fazla azaldı, Muğla'nın güney kesiminde ise yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi.

MARMARA'DA 65 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Bölge genelinde tüm bölgeler normallerinin altında yağış alırken, normaline göre en fazla azalma yüzde 94 ile Marmara Bölgesi'nde gerçekleşti.

Haziran ayı yağışları Marmara Bölgesi'nde 65 yılın, İç Anadolu Bölgesi'nde son 22 yılın en düşük seviyesine geriledi. Amasya, Balıkesir, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de 65, Malatya'da 45, Kahramanmaraş'ta 25, Kütahya, Niğde ve Sivas'ta ise son 24 yılın en düşük haziran ayı yağışları gerçekleşti.

Yağışlarda normaline göre en fazla artış gerçekleşen tek il yüzde 6 ile Trabzon olurken, Antalya ve Rize normali civarında, diğer tüm iller normalinin altında yağış aldı.

İSTANBUL EN FAZLA AZALMA GÖSTEREN İL
Geçen ay il geneli yağışlarda en fazla yağış metrekareye 99 kilogramla Rize'ye, en az yağış metrekareye 0,5 kilogramla İstanbul'a düştü. İstanbul aynı zamanda yüzde 99 ile normaline göre en fazla azalma gösteren il oldu.

Yağışlı gün sayısı 1991-2020 Haziran ortalamasında 6,5 gün olarak hesaplanırken, bu yıl haziranda Türkiye genelinde ortalama 3,3 gün oldu.

Yağışlı gün sayıları Ordu, Giresun, Trabzon, Rize çevrelerinde 10-15 gün aralığında gerçekleşti. Marmara Bölgesi, Kuzey Ege, İzmir, Aydın ve Elazığ çevrelerinde ise 1 güne kadar düştü.

ETİKETLER:
Haziran , Yağış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB'den LGS açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ...
Kayseri'de feci kaza: Çok sayıda yaralı var
Kayseri'de, otomobil ile minibüs çarpıştı. Feci kaza sonucu yaralanan ...
12 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Kova burcunda: Denge kurma zamanı
12 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Kova burcunda: Denge kurma zamanı
 
Arkadaşı boğazını sıkmıştı, Yusuf’tan acı haber geldi!
Konya’da sınıf arkadaşının boğazını sıkması sonucu hastaneye kaldırılan ...
İstanbul merkezli FETÖ operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel yapılanmasına ...
Çanakkale Köprüsü'ne Türk bayrağı asıldı
15 Temmuz darbe girişiminin 9'uncu yıl dönümü nedeniyle 1915 Çanakkale ...
 
Tayini çıkan polis yolda kaza yaptı: 3 ölü!
Antalya’dan Adıyaman’a tayini çıkan polis memuru Bekir T.’nin kullandığı ...
Meteoroloji duyurdu: Karadeniz'de sağanak, Güneydoğu'da kavurucu sıcaklık
Meteoroloji verilerine göre, Doğu ve Batı Karadeniz’in kıyı illerinde ...
Murat Bakan'dan Yerlikaya'ya polis intiharları tepkisi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan İstanbul'da bir polisin intihar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kuzey Kore
PSG
zonguldak maden
Şota Arveladze
Slaven Bilic
Edward Snowden
Erdoğan
Tunus
Aleksandr Lukaşenko